17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSighisoara este pregatita sa se intoarca in epoca medievala

Sighisoara este pregatita sa se intoarca in epoca medievala

Editia din acest a Festivalului de la Sighisoara va aduce dansul medieval in Cetatea orasului muresean. De asemenea, participantii vor putea lua parte la seminarii referitoare la „Epidemii de ciuma la Sighisoara in Evul Mediu”.
Potrivit organizatorilor, in prima zi a manifestarii care va incepe saptamana viitoare spectatorii sunt invitati la expozitia de fotografii „Biserici fortificate din Transilvania”, un atelier de confectionat si manuire a papusilor in Turnul Cojocarilor si o expozitie de costume medievale in Turnul Cositorarilor. In aceeasi data mai sunt planificate concerte si recitaluri de poezie medievala la Biserica Evanghelica si un concert de orga la Biserica Manastirii, iar in Piata Sigma vor avea loc un concert extraordinar Vasile Seicaru si unul de muzica folk sustinut de Dinu Olarasu, Maria Gheorghiu, Marius Batu si Mihai Nenita. De asemenea, pe Scena Mare din Piata Cetatii vor fi sustinute alte concerte.
Cea de-a doua zi a festivalului va oferi participantilor la eveniment alte momente interesante cum ar fi sesiunea de comunicari stiintifice cu temele „Eposul Eroic de la Curtea Medievala Romaneasca”, „Pedepse in perioada medievala” si „Tema Graalului”, iar la Biserica Evanghelica vor avea loc concerte sustinute de formatii simfonice din tara si recital de poezie medievala al actritei Monica Ristea Horgade la Teatrul National din Targu-Mures. De mentionat pentru aceeasi zi este programat sa aiba loc carnavalul de la Hotel Sighisoara, dar si concerte la care vor lua parte Florin Sasarman, Vali Serban, Tatiana Stepa, dar si Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Marius Batu, Mihai Nenita si Florian Pittis.
Ultima zi a manifestarii din acest an va fi plina de reprezentatii artistice si concerte. Amintim aici trupele de teatru din Targu Ocna, Satu Mare, Sighisoara, Bucuresti si Cluj-Napoca, dar si spectacole sustinute de Adrian Ivanitchi si Nicu Alifantis. Cele trei zile de festival se vor incheia la miezul noptii cu focuri de artificii.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă