15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialShow total pe "Ion Moina"

Show total pe „Ion Moina”

– Trei goluri in patru minute, un cartonas rosu si 23 de penalti-uri au fost ingredientele derby-ului "U"-CFR Cluj, incheiat cu victoria feroviarilor, scor 13-14.

Indiferent in ce competitie se disputa, un meci intre Universitatea Cluj si CFR Cluj nu poate fi niciodata lipsit de interes. Asa s-a intamplat si ieri, in saisprezecimile de finala ale Cupei Romaniei Timisoreana, cand pe stadionul "Ion Moina" cele doua formatii au in-cercat sa castige, in special pentru orgolii, marele derby. Doar cu Dani si Sixto Peralta pe teren dintre titularii obisnuiti, insa cu presedintele Iuliu Muresan pe banca, CFR-ul a inceput ca o echipa careia i-ar conveni un 0-0. Fara a avea ce pierde, "studentii" nu s-au lasat invitati sa atace, iar dupa numai 10 minute Petre Budean a fost faultat in careu. Arbitrul Lucian Dan a acordat penalti-ul cuvenit, iar Rares Soporan a aruncat stadionul in aer. Dupa golul primit campionii s-au trezit, iar Cleidimar Didi a avut sansa egalarii in minutul 15, insa voleul sau de la marginea careului a trecut pe langa poarta lui Pieter Merlier.

 

O ratare singur cu portarul, apoi, a lui Ionut suteu avea sa anunte cel de-al doilea gol al Universitatii. Neexperimentata defensiva a CFR-ului a mai comis-o odata, acelasi suteu a fost trantit si el la pamant, fapt ce i-a permis tot lui Soporan sa duca scorul la 2-0.
A urmat o perioada a jocului in care CFR-ul a atacat, insa lipsa lui Eugen Trica, Sebastien Dubarbier sau Juan Culio s-a vazut pe deplin. Cartonasul rosu incasat de Hugo Alcantara pe finalul primei reprize nu avea sa anunte capitularea CFR-ului, ci o repriza secunda de senzatie. La pauza Trombetta i-a introdus pe Tony si Culio, iar efectul s-a vazut dupa numai cinci minute.Didi a fost lansat in adancime, l-a depasit in viteza pe batranul Zsolt Szilagyi si a tras tare, in dreapta lui Merlier, pentru 2-1. A urmat ceva ce se vede rar pe stadioanele lumii. Intre minutele 76 si 79 s-au inscris nu mai putin de trei goluri.

 Pentru inceput Trica, intrat si el pe teren, a egalat, suteu a readus, apoi, sperantele in tabara "studentilor", insa imediat Peralta restabilit egalitatea. Melier a scos, apoi, miraculos un "cap" al lui Didi, astfel ca s-a intrat in prelungiri.

ATMOSFERA
Aproape 6.000 de fani ai Universitatii au asistat la meci. De partea cealalta, doar 350 de CFR-isti au venit pe "Moina", iar acestia au avut si ceva de impartit cu fortele de ordine. Interesant a fost si razboiul bannerelor dintre cele doua parti. Daca fanii CFR-ului au inceput cu "nu ne pasa de voi" sau "aveti stadion in lumea virtuala, ati inghitit din nou gogoasa electorala", cei ai lui "U" au ripostat cu "spiritul universitar nu moare" si "calcati cu mandrie tricoul de culoare visinie".

Cele mai citite

FCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat transferul portarului ceh Lukas Zima (30 de ani) pentru iarnă, acesta urmând să vină de la Petrolul Ploiești. FCSB...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...

FCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat transferul portarului ceh Lukas Zima (30 de ani) pentru iarnă, acesta urmând să vină de la Petrolul Ploiești. FCSB...
Ultima oră
Pe aceeași temă