Peste tot citim despre reţete şi diete pentru slăbit dar câteva kilograme în minus pot reprezenta probleme pentru anumite persoane. Procesul de îngrăşare este la fel de greu ca şi cel de slăbire deoarece trebuie să ne menţinem o dietă echilibrată şi să avem grijă să nu punem grăsime pe noi ci masă musculară. Motivele pentru care vrem să ne îngrăşăm pot fi multiple dar indiferent de ele, trebuie să ţinem un regim şi un stil de viaţă sănătos. Va trebui să includem în dieta noastră câteva alimente care să ne ajute în acest proces.
1. Caloriile contează dar la fel şi nutrienţii
Teoria conform căreia putem mânca orice şi la orice oră dacă vrem să ne îngrăşăm este greşită. Trebuie să fim la fel de atenţi la alimentaţie ca oricine altcineva deoarece este important să îi oferim corpului aportul zilnic de vitamine, minerale şi proteine. Aşadar, trebuie să optezi pentru alimentele bogate în calorii dar şi în nutrienţi (ca de exemplu: somon, piept de pui, cartofi dulci, supă de linte, banane, etc). Dacă ai impresia că ai undă verde la bombe calorice cu aport nutriţional zero precum prăjeli, fast-food sau dulciuri umplute cu zahăr, te înşeli.
2. Mănâncă puţin şi des
Indiferent de motivul pentru care vrei să te îngraşi, este bine să mănânci des şi puţin. Poţi mânca de 6 ori pe zi, mâncare bogată în proteine, vitamine şi grăsimi. Gustările tale pot consta într-un sandviş de curcan din pâine integrală cu roşii şi un smoothie sau măr, iaurt, banană, baton de cereale, morcov, biscuiţi.
3. Masă musculară şi sport
Chiar dacă eşti slabă, tot este necesar să faci mişcare pentru a-ţi antrena muşchii. Concepţia conform căreia doar persoanele supraponderale au nevoie de sport este greşită. Poţi opta pentru pilates, tonifiere sau stretching. Pentru masa musculară încearcă batoane sau shake-uri care conţin proteine.