11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialSfatul Simonei Halep pentru copii: „Să muncească mult şi să creadă în...

Sfatul Simonei Halep pentru copii: „Să muncească mult şi să creadă în visul lor”

Simona Halep este senzaţia anului sportiv 2013. Jucătoarea a vorbit, în weekend, despre planurile sale de viitor, la un eveniment în care s-a antrenat alături de circa 150 de copii, în Constanţa.

Simona Halep a pus pentru prima dată mâna pe o rachetă de tenis cu mult înainte să meargă la şcoală. Avea 4 ani şi jumătate şi îl văzuse pe fratele său jucând. Din acel moment, tenisul a devenit viaţa sa. Visa să ajungă la fel de cunoscută ca Gheorghe Hagi, un alt aromân celebru, pe care spune că îl va admira toată viaţa pentru seriozitate şi modestie.

Destinul a făcut ca, cel puţin în acest an, despre Simona să se vorbească mai mult decât despre regele fotbalului. Sfatul său pentru copiii care o privesc astăzi ca pe un idol este să joace tenis şi să muncească şi să creadă în visul lor. ”Le doresc să joace tenis cu foarte multă plăcere, pentru că este un sport frumos, un sport deosebit. Să muncească mult şi să creadă în visul lor”, a spus constănţeanca aflată pe locul 11 în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis.

Nu sunt numai vorbe goale: la sfârşit de săptămână, ea s-a antrenat, în Mamaia, împreunpă cu Horia Tecău şi Sorana Cârstea, alături de circa 150 de copii.

”A fost neaşteptat de bine”

Cu această ocazie a vorbit şi despre planurile sale pentru anul viitor. După un an greu, dar plin de succese, uneori neaşteptate chiar pentru ea, Simona Halep se gândeşte cu emoţii şi speranţe la anul 2014.

”Anul acesta a fost foarte frumos pentru mine, multe împliniri. Am avut rezultate mari. A fost neaşteptat de bine, pentru că la început de an am avut o mică accidentare, dar pe parcurs mi-am recăpătat încrederea în mine şi am început să joc din ce în ce mai bine. Am avut realizări şi chiar sunt mulţumită de ceea ce am făcut anul acesta. Pentru anul viitor îmi doresc foarte mult să rămân în top 20. Ştiu că va fi un an greu, pentru că am de apărat foarte mult, dar voi încerca să muncesc şi să îmi menţin obiectivul”, a spus ea.

Cu gândul la Australia

Anul sportiv va începe pentru Simona Halep pe 5 ianuarie, cu turneul de la Sidney, dar marile speranţe, ale ei şi ale fanilor, se îndreaptă spre Australian Open, primul mare turneu de Grand Slam al anului, care are loc între 13 şi 26 ianuarie.

”Vreau să merg foarte relaxată acolo, cu gândul că trebuie să câştig fiecare meci. Fiecare meci e greu. Voi da tot ce pot şi sper să fac un rezultat bun”, a declarat Simona Halep.

Nu poate da un pronostic pentru data în care primul titlu de Grand Slam va ajunge în vitrina sa.

”Când o vrea Dumnezeu, nu ştiu! Eu mă pregătesc foarte intens pentru asta, cu multă dorinţă de a câştiga un Grand Slam, dar este un drum lung, cu foarte multă muncă, şi sper că într-o bună zi se va întâmpla”.

Drumul e greu şi este presărat cu adversare de temut. Printre ele, Serena Williams, pe care o admiră pentru ambiţia ei, pentru faptul că este o jucătoare completă.

„Un mental puternic”

Simona Halep a trecut şi prin momente grele în carieră. Accidentările au fost clipele de cumpănă. Este însă o luptătoare şi a continuat, indiferent de dificultăţi.

”Să renunţ la tenis nu am vrut niciodată. Au fost şi momente grele, mai ales când eşti accidentat e foarte greu. Presa a fost OK, m-a susţinut anul acesta. Sper să mă înţeleagă că nu pot să dau interviuri pentru că am un program foarte încărcat. A fost OK şi sper să fie în continuare la fel”.

Acesta este de altfel şi unul dintre atuurile sale, pe lângă seriozitate: un mental puternic. Nu se dă niciodată bătută pe teren, luptă pentru fiecare punct de parcă ar fi minge de meci.

De Crăciun nu refuză şunca şi caltaboşii

În ciuda faptului că tenisul modern este o ecuaţie în care fiecare termen este important, Simona Halep nu se dă în lături de la micile plăceri ale vieţii. Iubeşte Crăciunul şi tradiţiile sale, inclusiv cele culinare.

”Eu una mănânc de toate şi iubesc această sărbătoare. Nu am un regim special la alimentaţie, aşa că nu o să mă abţin de la nimic, chiar dacă va fi vorba de şuncă afumată sau caltaboş. Nu vă imaginaţi însă că o să mămânc nişte cantităţi industriale”, a spus ea.

Nu-şi doreşte nimic special, poate şi pentru că are tot ceea ce şi-ar fi dorit vreodată. ”Îmi doresc săntate şi puetere de muncă, ca şi anul acesta”, răspunde simplu.

Când este întrebată dacă şi la ea a venit moş Nicolae, gândul îi zboară tot la tenis: ”Moş Nicolae a venit… sufleteşte! Mi-a zis că trebuie să muncesc ca să ajung şi mai sus, şi să fiu sănătoasă, să am grijă de mine”.

Tatăl Simonei: Este greu, nu am cuvinte să vă descriu

Succesul Simonei este bazat şi pe încrederea pe care i-a acordat-o familia. Tatăl său, Stere, spune că a susţinut-o de-a lungul carierei. „Simona a fost tot timpul mai ambiţioasă şi mai apropiată de sport. Am încercat să-l duc şi pe fratele ei, dar acestuia nu i-a plăcut. Probabil ea mă moşteneşte pe mine, în timp ce el o moşteneşte pe mamă. Am fost mare iubitor şi practicant de sport, chiar dacă nu la un nivel profesionist”.

NU a fost însă deloc uşor. Nici acum nu este. ”Dacă mă întrebaţi cât de greu este, nu sunt cuvinte să descriu. Vă spun sincer că nu aş mai putea să încep o dată aşa ceva. La acest moment nu mai am energie să susţin un asemenea parcurs, chiar dacă satisfacţiile actuale sunt imense. Poate când voi avea nepoţi o să mă pot ocupa din nou de ei şi să-i ajut să urmeze acelaşi drum. Până atunci îmi încarc bateriile. Sunt mândru să o văd aici şi este normal. Doar noi ştim cât a muncit pentru aceste rezultate, iar aceste şase luni au fost superbe. Absolut superbe. Au fost atâtea succese deosebite şi suntem foarte mândri de ea”, a mai spus tatăl.

Ce îşi doreşte pentru 2014? Lucrul pe care şi-l doreşte toată lumea de la ea: un titlu de Grand Slam. ”Pentru 2014 ne dorim mai mult decât a realizat în 2013. Vă spun fără falsă modestie că era loc şi de mai bine anul acesta şi va fi şi mai bine la anul. Dacă sper la un turneu de mare şlem? Desigur, dar cred sincer că nu poate câştiga doar la unul, ci mai multe”, spune, optimist, Stere Halep.

 

 

Cele mai citite

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...

Debut pe plus la BVB, cea mai mare creștere din septembrie anul trecut

Titlurile BRD, Transelectrica și Antibiotice Iași, în topul tranzacțiilor Toţi indicii locali au început săptămâna pe plus. Indicii care includ fostele SIF-uri şi Fondul Proprietatea,...

Diana Iovanovici-Șoșoacă s-a plâns PE că CCR i-a respins candidatura la prezidențiale

Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă s-a plâns luni seară în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, după ce Curtea Constituţională a României i-a respins...
Ultima oră
Pe aceeași temă