17.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialSergio, un vis împlinit pentru CFR

Sergio, un vis împlinit pentru CFR

Tehnicianul portughez a fost instalat oficial pe banca echipei din Gruia, moment la care conducerea clujeană a visat de acum un an.

 

După aproape două săptămâni de căutări, CFR Cluj şi-a găsit antrenor. Portughezului Paulo Sergio i-au fost acceptate toate pretenţiile de către conducerea campioanei României, iar preşedintele Iuliu Mureşan a fost însărcinat cu prezentarea oficială a celui care, printre altele, trebuie să ducă echipa în primăvara Ligii Campionilor. Deşi oficialii clujeni au fost refuzaţi de către mai mulţi antrenori italieni, iar la un moment dat portughezul Sergio Conceicao era ca şi instalat pe banca echipei din Gruia, Mureşan a spus că singurul dorit cu adevărat la Cluj a fost Paulo Sergio.

„Este un antrenor foarte bun, îl cunosc personal de un an şi ceva. De altfel, anul trecut a venit la Cluj, însă atunci nu am putut să îl luăm, dar mă bucur că a venit la noi acum. Este chiar antrenorul pe care l-am vrut de fapt. Are calităţi excepţionale, iar echipele pe care le-a pregătit au jucat un fotbal modern şi am încredere că vom face treabă bună împreună. Obiectivele le păstrăm, chiar şi campionatul mai este tangibil, iar apoi vrem să câştigăm Cupa şi să ne calificăm mai departe în Liga Campionilor”, a declarat preşedintele CFR-ului. Paulo Sergio, 44 de ani, a pregătit-o ultima oară pe Heart of Midlothian, cu care a câştigat Cupa Scoţiei în sezonul trecut. Noul tehnician al CFR-ului a mai fost şi la Sporting Lisabona, dar şi la Beira Mar, acolo unde l-a avut elev chiar pe actualul fundaş din Gruia, Mario Camora.

„Avem obiective, nu iluzii”

„Am început să urmăresc mai atent rezultatele CFR-ului încă de anul trecut, atunci când am venit prima oară aici. Cu Camora am lucrat, dar pe mulţi jucători portughezi îi cunosc din liga portugheză. Obiectivele echipei pot fi atinse, pentru că altfel acestea nu ar fi obiective, ci doar iluzii. Îmi doresc să câştigăm cupa şi să calific echipa mai departe în Liga Campionilor. Clasamentul nu arată prea bine, dar nu putem face decât să câştigăm meciurile pe care le avem. Toate obiectivele trebuie luate pas cu pas, pentru că atunci când ai de urcat trei munţi nu trebuie să te gândeşti la al treilea, ci la primul. Noi trebuie să muncim foarte mult ca să atingem aceste obiective, pentru că succesul vine înaintea muncii doar în dicţionar”, a spus Sergio, care se consideră un antrenor modest şi discret, fapt pentru care nu va sta pe bancă la meciul cu FC Botoşani, ce va avea loc astăzi în optimile de finală ale Cupei României, pentru că „nu pot schimba nimic în 24 de ore”. Paulo Sergio i-a luat locul lui Ioan Andone la CFR Cluj, un antrenor a cărui plecare i-a surprins pe oficialii clujenilor. Acest lucru a fost recunoscut şi de către Iuliu Mureşan, care nu este de acord cu zvonurile potrivit cărora „Fălcosul” a plecat din Gruia şi din cauza neînţelegerilor dintre cei doi. „Cu Andone am rămas în relaţii bune, nu a fost nici o ruptură între mine şi el. De fapt, înainte să plece a fost la mine în birou, am băut o cafea. Totuşi, plecarea lui ne-a surprins, pentru că întotdeana am avut planurile B şi C, dar nu şi acum”, a spus Mureşan.

De la lupta cu taurii, la fotbal

Noul antrenor al CFR-ului a povestit că a participat, în tinereţe, la lupte cu taurii în oraşul său natal, aflat lângă Lisabona. Spre deosebire de luptele din Spania, tradiţia în Portugalia înseamnă doar imobilizarea taurului, nu şi uciderea lui. „Nu am fost suficient de bun pentru asta, aşa că am renunţat. Nu mi-am propus niciodată să devin toreador”, a spus Sergio. Primul meci al portughezului pe banca clujenilor va fi sâmbătă, cu FC Braşov.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă