21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialSenatul SUA aproba un plan de reducere cu 40% a consumului de...

Senatul SUA aproba un plan de reducere cu 40% a consumului de combustibil

In pofida presiunilor constructorilor de automobile, Senatul american a aprobat, ieri, un proiect de lege vizand reducerea consumului de carburant cu 40% in urmatorii zece ani.

Este cel mai semnificativ document votat de Senatul SUA pe acesta tema. Astfel, se urmareste reducerea semnificativa a poluarii si, totodata, scaderea dependentei americane de petrolul din Orientul Mijlociu, scrie AFP, preluata de Hotnews.

Potrivit senatorilor care au sustinut textul legii, acest proiect duce la o economie 2 – 2,5 milioane de barili pe zi, permitand reducerea cu 18% a emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera.

Inca de acum cinci ani, in California a fost adoptata o legislatie potrivit careia contructorii de automobile trebuie sa reduca emisiile nocive ale autoturismelor cu 30% pana in 2016.

SUA sunt responsabile de 25% dintre emisiile gazelor cu efect de sera la nivel mondial, dar nu vor sa se conformeze Protocolului de la Kyoto. Presedintele George W. Bush sustine ca semnarea acestui tratat international ar pune in pericol industria tarii sale.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă