11.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSenator PSD, apropiat al premierului chinez, numit consilier รฎn relaลฃiile cu China

Senator PSD, apropiat al premierului chinez, numit consilier รฎn relaลฃiile cu China

Senatorul PSD Florea Voinea, despre care premierul chinez, Li Keqiang, a declarat, în 2013, la BucureลŸti, cฤƒ este un vechi prieten al sฤƒu, a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier onorific în domeniul relaลฃiilor cu China, informeazฤƒ Mediafax.

Activitatea consilierului nu va fi remuneratฤƒ.

În noiembrie 2013, premierul chinez, Li Keqiang, aflat în vizitฤƒ în România, a povestit, în Parlament, cฤƒ aลŸteaptฤƒ o surprizฤƒ pregฤƒtitฤƒ de preลŸedintele de atunci al Senatului, Crin Antonescu, ลŸi anume o întâlnire cu un prieten vechi. Cei prezenลฃi au înลฃeles cฤƒ acesta se referea la o persoanฤƒ pe care a cunoscut-o cu ocazia primei vizite în România.

"În urmฤƒ cu peste 20 de ani, când am vizita ลฃara dumneavoastrฤƒ, am cunoscut mulลฃi prieteni români, care erau tineri atunci. Domnule preลŸedinte al Senatului, Antonescu, mi-a spus cฤƒ, disearฤƒ, poate sฤƒ-mi ofere o surprizฤƒ: sฤƒ mฤƒ întâlnesc cu un prieten vechi, care m-a primit atunci", a spus Li Keqiang.

Premierul chinez nu a dezvฤƒluit numele prietenului, precizând doar cฤƒ acesta este senator.

Ulterior, presa a relatat cฤƒ aceastฤƒ persoanฤƒ este senatorul PSD Florea Voinea. Aceasta a confirmat, spunând cฤƒ prima datฤƒ l-a întâlnit pe premierul chinez nu în România, ci în urmฤƒ cu 27 de ani, în China, când a stat împreunฤƒ cu acesta 7- 8 zile la Shanghai.

Li Keqiang fฤƒcea parte din liga tineretului chinez, iar Florea Voinea, conform presei, se afla în China în calitate de reprezentant UTC (Uniunea Tineretului Comunist din România)

Cele mai citite

Armata romรขnฤƒ se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vรขnzarea de sisteme radar de supraveghere aerianฤƒ Sentinel pentru Romรขnia, a anunลฃat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ