18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful poliţiei din Deta a făcut preinfarct

Şeful poliţiei din Deta a făcut preinfarct

După ce a fost nevoit să-şi dea demisia din fruntea poliţiei Deta, Ioan Goloşie a ajuns ieri la spital cu preinfarct. Acesta şi-a înaintat cererea de pensionare.

 

Fostul şef al Poliţiei din Deta nu a sunat la 112 pentru a anunţa scandalul în care au fost implicaţii fiii primarului din localitate, după cum s-a aflat iniţial, ci la dispeceratul Judeţean al Poliţiei Timiş, sunt concluziile preliminare ale investigaţiei care are loc printre oamenii legii timişoreni. „Din acest punct de vedere, Ioan Goloşie nu a încălcat procedurile şi a acţionat conform funcţiei sale”, a precizat chestorul Liviu Popa, comandantul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ioan Goloşie a ajuns ieri la spital, cu preinfarct, starea sa medicală fiind totuşi stabilă. Potrivit apropiaţilor săi, acesta este foarte supărat deoarece a trebuit să îşi dea demisia din funcţia de şef al Poliţiei Deta, după 11 ani de activitate. Demisia a survenit după ce sâmbătă cei doi fii ai primarului din localitate au fost implicaţi într-o încăierare cu săbii cu alţi trei tineri, care au ajuns la spital cu răni grave. Poliţiştii au fost acuzaţi că, deşi au asistat la incident, nu au intervenit, ci doar s-au rezumat să sune la serviciul de urgenţă 112. Comandantul IGPR, Liviu Popa, a anunţat că şeful Poliţiei din Deta şi-a înaintat totodată şi o cerere de pensionare, dar el va fi cercetat în continuare. Acesta a menţionat că rezultatele investigaţiei pe care o conduce în Timişoara vor fi făcute publice în zilele următoare.

Fiul cel mic al primarului din localitatea timişoreană Deta şi alte trei persoane au fost arestate preventiv, după ce au fost acuzaţi că au atacat trei tineri care au refuzat să le plătească taxe de protecţie. Fiul cel mare al edilului, care este considerat principalul agresor, este căutat de poliţie după ce a fost emis un mandat de arestare şi pe numele său.

Demisia şefului Poliţiei din Deta a survenit în urma încăierării de sâmbătă seară în care au fost implicaţi fiii primarului din localitate

„Ţinta sunt eu”

Primarul din Deta, Petru Roman, crede că mediatizarea naţională a conflictului în care sînt implicaţi fiii săi se datorează faptului că el este membru PDL. „Nu copiii mei sînt ţinta, ci eu. La Năvodari a avut loc o crimă pe o terasă, tot sâmbătă, şi nimeni nu a vorbit despre asta”, a precizat edilul pentru Realitatea TV. Petru Roman afirmă că nu a reuşit să vorbească cu băiatul său mai mare, căutat de Poliţie, dar susţine că, de fapt, copiii săi sînt victime în acest scandal. „Unde sunt camerele de luat vederi din discotecă? Scandalul a început înăuntru, s-a plimbat unul 10 minute cu pistolul, ca să-i împuşte pe copiii mei”, a menţionat acesta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă