25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialŞeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat, în timp ce la instituţie...

Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat, în timp ce la instituţie are loc un control al IGPF

Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş, Cornel Iureş, a demisionat astăzi, scrie Mediafax

Deşi reprezentanţii instituţiei susţin că este vorba despre “un act unilateral”, în cursul zilei  de azi, la sediul Poliţiei de Frontieră Timiş, are loc un control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care vizează activitatea managerială din anii 2009-2010.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Mihaela Marcoff, susţine că demisia şefului Poliţiei de Frontieră Timiş este “un act unilateral” şi că nu poate preciza motivele.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Fabian Bădilă, a declarat că astăzi, IGPF va efectua un control la sediul Poliţiei de Frontieră Timiş şi se va verifica “activitatea  managerială din anii 2009-2010”.

Potrivit unor surse judiciare, alături de Cornel Iureş au demisionat alţi cinci ofiţeri de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş, printre ei, se numără şi  adjunctul lui Iureş şi doi şefi de birou.

Cornel Iureş a devenit şeful Poliţiei de Frontieră Timiş în februarie 2010, el înlocuindu-l pe Dorel Andras, care a fost avansat.

În luna februarie, aproximativ 140 de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost ridicaţi de anchetatori în urma unor descinderi care au avut loc la vămile Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş Severin) şi la locuinţele lor. În urma audierilor la DNA, 75 de vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin au fost reţinuţi, 15 dintre ei fiind arestaţi, pentru luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia.

Cele mai citite

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Rusia – Ucraina, ziua 855: Zelenski spune că acordul de securitate UE – Ucraina este o etapă spre pace

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat astăzi în vizită la Bruxelles pentru a semna un acord de securitate cu Uniunea Europeană, a estimat că acest...

Un reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

În data de 25 iunie, trupul neînsuflețit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, conform relatării publicației Ukrainska Pravda. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă