13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSeful Politiei de Frontiera Caras-Severin, cercetat in dosarul tigarilor de contrabanda

Seful Politiei de Frontiera Caras-Severin, cercetat in dosarul tigarilor de contrabanda

Comandantul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Caras-Severin, comisarul-sef Ioan Cionca, a fost retinut, ieri, pentru 24 de ore, pe baza de Ordonanta, de procurorii DIICOT Timisoara, in dosarul tigarilor de contrabanda de la Moldova Veche.
Surse din cadrul Parchetului au mentionat ca impotriva acestuia a fost declansata urmarirea penala pentru infractiunile de contrabanda cu tigari, abuz in serviciu si favorizarea unui grup infractional.
In acelasi dosar mai sunt cercetati alti doi ofiteri de la Politia de Frontiera Caras-Severin, impotriva carora procurorii au cerut arestarea preventiva. Cu toate acestea, instanta nu a putut lua o hotarare, intrucat comisarii Dorel Praja si Nicusor Cucoana s-au sustras audierilor, invocand motive de sanatate.
Tot in aceasta cauza au fost deja arestate sapte persoane, toti angajati ai unor magazine duty-free din zona de frontiera Moldova Veche. Este de asteptat ca in perioada urmatoare sa cada si alte „capete” din cadrul Politiei de Frontiera, suspectate de aderarea la gruparea infractionala.
Audierile comisarului-sef Ioan Cionca au durat aproape pana spre seara. El va fi prezentat , astazi, instantei, cu propunerea de arestare preventiva.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă