15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful Poliţiei Capitalei a cerut să fie destituit

Şeful Poliţiei Capitalei a cerut să fie destituit

Comisarul-şef Mihai Pruteanu a cerut să fie destituit, după ce un interlop a fost eliberat din arest din greșeală de subordonații săi.

Șeful Poliției Capitalei a fost schimbat din funcție, iar împotriva mai multor ofițeri și agenți se fac cercetări, după ce un condamnat pentru tentativă de crimă a fost eliberat la începutul acestei luni din greșeală.

Citește și: Interlopul Țâță, care l-a atacat pe Puiu Mironescu, în 2011, eliberat din greșeală de polițiști

Adrian Botez a primit pe 1 iulie sentința definitivă de condamnare la 10 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să-l ucidă pe un interlop din Piatra Neamț, Puiu Mironescu. În aceeași seară, Curtea Supremă a trimis către Poliția Capitalei, unde Adrian Botez se afla în arest preventiv, soluția dată de judecători, numai că polițiștii bucureșteni au făcut o confuzie și, în loc să-l mute pe condamnat la penitenciar, l-au eliberat. Pe numele interlopului a fost emis un mandat european de arestare, pentru cazul în care acesta a părăsit deja țara.

Ulterior, a fost declanșată o anchetă împotriva mai multor ofițeri și agenți de poliție. În urma verificărilor, directorul Poliției Capitalei, comisarul-șef Mihai Pruteanu, a primit doar o mustrare, însă acesta a cerut să fie eliberat din funcție. Solicitarea a fost acceptată de Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Mediafax. Mihai Pruteanu se afla la conducerea instituției din mai 2013, anterior fiind comandant al Poliției Olt. Comisarul șef va rămâne însă în sistem, fiind desemnat în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Poliţia Română.

Citește și: ”Țâță”, interlopul care l-a atacat pe Puiu Mironesu, în 2011, la Bacău, prins într-un restaurant din Centrul Capitalei

După aceleaşi verificări, s-a dispus cercetarea penală prealabilă faţă de trei ofiţeri cu funcţii de conducere, respectiv directorul general adjunct care coordonează activitatea Serviciului Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă (SIRAP), Nelu Lupu, directorul SIRAP, Monel Ţugmeanu, şi directorul adjunct al SIRAP, Marian Dragomir, precum şi faţă de un ofiţer coordonator al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 şi doi agenţi de poliţie, dintre care unul cu funcţie de conducere, respectiv şef de schimb la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) nr. 1.

Poliţiştii bucureşteni l-au căutat pe Adrian Botez pentru a-l reîncarcera, însă, până în prezent, acesta nu a fost găsit. 

Cele mai citite

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

VIDEO Un adolescent de 18 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză într-un parapet de...
Ultima oră
Pe aceeași temă