7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialŞeful de cabinet al prefectului de Mureş, acuzat de fascism

Şeful de cabinet al prefectului de Mureş, acuzat de fascism

Liderii mureşeni ai USL Guvernului demiterea prefectului de Mureş, Marius Paşcan, şi a şefului său de cabinet, Mircea Munteanu. Ei îşi motivează cererea prin „transmiterea unui mesaj care instigă la ură şi lezează în mod grav comunitatea evreiască, dar şi românii care luptă în stradă în mod legitim pentru drepturile lor.

Într-o scrisoare deschisă adresată de USL reprezentanţilor comunităţii evreieşti din România, se arată că Mircea Munteanu, Directorul de Cabinet al Prefectului de Mureş, le-a transmis protestatarilor pe contul său de Facebook următorul mesaj: „Arbeit macht frei! (n.n. Munca te eliberează! – inscripţia de la Auschwitz). Asta să înţeleagă protestatarii…”.”, spun liderii USL. Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, a declarat, în schimb: „convingerile şi le asumă. Atâta timp cât nu încalcă principiile fundamentale, nu am de ce să îl judec. Este o aserţiune cât se poate de valabilă”.

USL reclamă o potenţială infracţiune

Însă liderii mureşeni au USL nu s-au mulţumit cu răspunsul prefectului, ci cer pedepsirea penală a lui Munteanu. „USL consideră că gestul comis de cei doi demnitari este incalificabil şi reprezintă o infracţiune gravă, în baza legii 107 din 27 aprilie 2006, care interzice orice formă de promovare a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob sau a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă