21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful CJ Galaţi întoarce armele împotriva PSD

Şeful CJ Galaţi întoarce armele împotriva PSD

PSD e măcinat de tensiunile de la centru, dar şi de cele din teritoriu, unde liderii locali sunt nemulţumiţi de nominalizările pentru candidaturile USL pentru alegerile locale. Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, şi-a anunţat ieri demisia din toate funcţiile deţinute în PSD, precizând totodată că va candida ca independent la alegerile pentru preşedinţia CJ din 2012.

Chebac a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei PSD Galaţi, condusă de Dan Nica, dar şi la cele de membru în Comitetul Executiv al PSD şi membru al Consiliului ­Naţional PSD.

El a subliniat că nu e vorba de demisia din PSD şi că a renunţat la funcţiile de conducere după ce o perioadă de timp a aşteptat ca PSD să revină asupra modului în care în PSD s-a făcut nominalizarea candidaturii la CJ a lui Nicolae Bacalbaşa. „În Comitetul Permanent al PSD Galaţi nu s-a făcut un vot de departajare între mine şi Bacalbaşa, ci un vot de validare a lui Bacalbaşa. Toate demersurile mele pentru respectarea Statutului PSD şi refacerea votului au fost sortite eşecului”, a precizat Chebac.

Anunţul că va candida independent, aşadar va fi adversar al candidatului USL, va crea tensiuni în PSD. Întrebat dacă îşi va da demisia de la preşedinţia CJ Galaţi la cererea PSD, Chebac a răspuns că va proceda ca Mircea Geoană: „O să-mi dau şi eu demisia ca Geoană. Este o mare greşeală a PSD ­să-şi erodeze poziţia prin atacarea celui de-al doilea om în stat. Dacă PSD va dori să mă excludă, este problema lui”.

Demisia lui Eugen Chebac con­firmă analiza publicată recent în „Ediţia de Sud-Est” a „României Libere”, conform căreia la Galaţi voturile USL se vor împărţi între candidaţii nominalizaţi şi cei care vor candida independent. 

Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă