19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞefii de la TVR au uitat când sunt alegeri în SUA şi...

Şefii de la TVR au uitat când sunt alegeri în SUA şi au intrat în REVIZIE TEHNICĂ. VEZI explicaţia HALUCINANTĂ a TVR

UPDATE. TVR suţine, într-o poziţie oficială că „revizia tehnică, dintre orele 2.00 şi 6.00, programată şi anunţată la CNA cu mai multe luni înainte, nu a afectat accesul la informaţii al telespectatorilor. Din cauza diferenţei de fus orar, procesul de votare din SUA se desfăşoară când în Europa e noapte, interval în care, pentru o televiziune generalistă, o ediţie specială ar reprezenta un efort financiar considerabil, în raport cu audienţa.”

Alegerile din SUA au fost prezentate pe larg de mass media. Money.ro, Digi TV, Realitatea Tv au avut transmisii non-stop întreaga noapte.
Şi desigur calupuri de publicitate inserate de-a lungul unui eveniment cu un impact mediatic fantastic. Celelalte posturi au prezentat ştiri legate de alegerile americane din oră în oră.

Desigur, TVR nu are nevoie să câştige bani în plus (datoriile sale sunt de numai câteva sute de milioane de lei) aşa că a decis să intre în revizie tehnică.

Aşa că au pus sigla în culori „revizie tehnică 02.00 – 06.00” şi probabil au comutat pe alte posturi ca să vadă cum Obama câştigă un nou mandat la Casa Albă.
Am vrut să aflăm o explicaţie, dar preşedintele TVR Claudiu Săftoiu nu a fost interesat de subiect şi nu a răspuns. TVR nu are purtător de cuvânt astfel încât ne-au rămas surse anonime din TVR care ne-au precizat că „este normal să întrerupem emisia pentru că revizia tehnică era programată cu foarte mult timp înainte”. Am vrut să aflăm dacă revizia era atât de importantă încât nu putea fi decalată cu 24 de ore. „Nu putea”, a fost răspunsul scurt.

Datorii uriaşe, audienţe slabe
Audienţele TVR au scăzut în mod constant în ultimii ani. Astfel, în luna octombrie, TVR 1 înregistrat o audienţă de 170 de mii de telespectatori, ocupând poziţia a noua, fiind devansată printre altele de Naţional TV. TVR 2 avea o audienţă de 68 de mii telespectatori, poziţia 14, după posturi precum Disney. Al treilea produs media, TVR 3 nu apare în statistici, ceea ce înseamnă că a avut zero audienţă.
În schimb, TVR a anunţat ca o primă măsură de redresare financiară concedierea a aproape 1.000 de angajaţi. TVR are, în momentul de faţă, o pierdere cumulată de 145.618.779 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope #produseînRomânia!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe Facebook că, începând de anul viitor, românii vor putea achiziționa anvelope fabricate în România, după inaugurarea noii fabrici...

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă