Şefa interimară a știrilor TVR, Raluca Stroe Brumăriu, și-a anunțat, luni, demisia, după ce televiziunea publică nu a acoperit vineri, în regim de breaking news, tragedia de la clubul Colectiv.
Raluca Stroe Brumăriu a spus, pentru HotNews.ro. , că nu se afla la redacţie la momentul tragediei şi că avea telefonul pe silent şi nu l-a auzit atunci când au sunat-o colegii. „Motivul [pentru care nu s-a transmis nimic] a fost lipsă de decizie din partea celor care au fost aici. A fost decizia să se între de dimineață, nu peste noapte. Probabil că peste noapte s-ar fi putut intra. La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe silent și nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici. Pentru asta eu demisionez. Dar consider că redacția nu are nicio vina. Oamenii au fost pe teren„, a spus ea.
„Procedura de breaking news există, dar nu a fost aprobată (…) în Comitetul Director. Sunt mulți oameni care trebuie să se miște în astfel de situații. Noi nu avem permanență aici. Avem oameni, dar nu echipă care să dea emisia în caz că se întâmplă ceva. Procedura de breaking news e făcută de mult timp, a funcționat când există TVR Info. Trebuia să fie aprobată în Comitetul Director. Nu a fost aprobată. Dar putea să funcționeze și în absența mea”, a mai spus şefa interimară a știrilor TVR.
TVR nu a transmis nimic pe post, vineri, despre incendiul care a izbucnit în clubul Colectiv. Dezastrul a fost prezentat doar pe site-ul televiziunii. Televiziunea publică a început abia sâmbătă dimineață să difuzeze materiale despre tragedie.
În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Capitală, au murit 30 de persoane. Alţi 137 de oameni care au fost răniţi sunt internaţi în spitalele din Bucureşti. Dintre aceştia, 27 sunt în stare critică, iar 22 se află la terapie intensivă.
Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.
nchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiu. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată.
O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.