7.4 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialSefa ISJ Cluj, amenintata cu demiterea dupa Bacalaureat

Sefa ISJ Cluj, amenintata cu demiterea dupa Bacalaureat

Lipsa de transparenta in activitate de care a dat dovada inspectorul scolar general al judetului Cluj, Titiana Zlatior, in lagatura cu organizarea Bacalaureatului i-a deranjat pe unii dintre superiorii acesteia din Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC). Surse din minister au declarat ca ministrul Mircea Miclea pregateste demiterea Titianei Zlatior la finalul examenelor pentru Bacalaureat.
Aceasta informatie nu a fost, insa, confirmata din surse oficiale. Actualului sef al ISJ i se reproseaza faptul ca nu a stiut sa gestioneze relatia cu mass-media, provocand adevarate scandaluri legate de examenele de Capacitate si Bacalaureat. Un alt lucru care i se reproseaza este faptul ca a dublat unele costuri legate de organizarea examenelor.
Daca anul trecut o foaie de examinare a fost cumparata de ISJ cu circa 1.800 de lei, anul acesta, Titiana Zlatior a reusit „performanta” sa plateasca aproximativ 3.550 de lei pe bucata. Si asta, in conditiile in care hartia este importata. Anul trecut, un euro era cotat la circa 40.000 de lei, iar acum cotatia monedei europene, in care se achita de regula importurile, a scazut.
Un alt scandal provocat de actualul inspector scolar general a fost cel legat de aducerea subiectelor pentru Bacalaureat. Profesoara numita la sefia ISJ la propunerea PD a plecat cu masina proprie si cu sotul sau la Bucuresti sa aduca plicurile cu subiectele la examen, si nu cu doi insotitori oficiali, asa cum prevede legea.
O alta isprava a fost comisa la o luna dupa instalarea ei in functia de inspector. Se pare ca Titiana Zlatior a plecat in delegatie in Italia impreuna cu sotul ei, desi nu avea acordul scris al MEC.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Consilier județean din Gorj, săltat de mascați și dus la audieri

În cartierul Obreja din Târgu Jiu, joi dimineața, polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și jandarmi din Brigada Specială de Intervenție...

Donald Trump îl atacă pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodată să lase să...
Ultima oră
Pe aceeași temă