15.7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialSediu nou pentru Consiliul Judeţean Cluj

Sediu nou pentru Consiliul Judeţean Cluj

Consiliul Judeţean Cluj îşi va inaugura noul sediu, de pe strada Dorobanţilor miercuri, 1 septembrie, printr-o şedinţă solemnă. De asemenea, clădirea va fi binecuvântată de mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. „I-am invitat pe cei doi înalţi ierarhi să participe la eveniment şi i-am rugat pe consilierii UDMR să invite şi un reprezentant al bisericilor protestante”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Iniţial, clădirea a fost construită pentru Direcţia Regională Vamală. Însă, cum sediul acesteia a fost mutat în Oradea, Consiliul Judeţean a preluat clădirea pentru uzul propriu, după ce a oferit la schimb un alt spaţiu Ministerului Finanţelor Publice.

O istorie complicată

Acest schimb de clădiri nu este decât un episod din istoria complicată a sediilor celor mai importante clădiri din Cluj. Până acum, Consiliul Judeţean a funcţionat în acelaşi sediu cu Prefectura Cluj, iar de acum înainte, clădirea va fi utilizată de angajaţii Prefecturii. Până în anul 1989, în clădire a funcţionat Comitetul Judeţean al PCR, care a preluat-o de la Camera de Comerţ şi Industrie, care a construit imobilul în perioada interbelică. În schimb, după căderea comunismului, Camera de Comerţ şi Industrie Cluj a primit drept sediu clădirea fostului hotel Astoria. În perioada interbelică, Prefectura Cluj funcţiona în clădirea actualei Primării, iar Primăria Cluj în imobilul în care funcţionează azi Direcţia de Taxe şi Impozite a municipalităţii.

Cele mai citite

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă