17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialScurgerile de la Fukushima ar putea dura luni de zile

Scurgerile de la Fukushima ar putea dura luni de zile

Scurgerile radioactive de la centrala nucleară Fukushima I ar putea dura luni de zile, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, premierul japonez Naoto Kan, citat de agenţia Kyodo, relatează NewsIn.

„Probabil că va fi nevoie de mai multe luni înainte de a putea opri scurgerile radioactive. Cea mai mare provocare o vor reprezenta cele circa 10.000 de bare de combustibil folosit, a căror recuperare va dura foarte mult timp”, a explicat premierul.

Începând de sâmbătă, muncitorii japonezi implicaţi în eforturile de evitare a unei catastrofe nucleare încearcă să acopere o fisură în incinta reactorului, pe unde se scurge în ocean apă puternic contaminată.

Şeful Agenţiei japoneze pentru siguranţă nucleară şi industrială a avertizat că este posibil să existe şi alte fisuri.

Testele făcute la faţa locului indică un nivel de radioactivitate de 1.000 de milisiverţi pe oră. O persoană expusă pentru scurt timp la un nivel al radiaţiilor de 500 de milisiverţi prezintă un risc mare de cancer.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă