18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialScorpions, la Sibiu

Scorpions, la Sibiu

» Trupa Scorpions este prezenta astazi a patra oara in Romania, de data aceasta la Sibiu, pentru a-si promova ultimul album.

» "Humanity Hour I" a fost lansat in mai 2007 si este considerat de fani o revenire salutara la stilul care
i-a impus.

Spectacolul va avea loc in Piata Mare incepand cu ora 20.30 si va dura aproximativ 90 de minute. Intrarea va fi libera, la concert fiind asteptati peste 20.000 de oameni.
Cel mai recent spectacol al formatiei germane la noi in tara a avut loc in octombie 2004 la Sala Polivalenta. Pentru concertul de la Sibiu, onorariul trupei este, conform organizatorilor, de 120 de mii de euro. In deschidere, pe scena din Piata Mare va urca trupa Compact, in jurul orei 19.00.
Considerata cea mai veche trupa germana de rock, Scorpions are la activ 21 de albume, istoria sa datand din 1965, atunci cand scolarii Rudolf Schenker (chitara), Karl-Heinz Vollmer (chitara), Achim Kirchhoff (bass) si Wolfgang Dziony (baterie/voce) au format un grup beat pe care l-au numit din prima Scorpions. Actualmente trupa ii are in componenta pe Klaus Meine (vocal), Rudolf Schenker (chitara), Matthias Jabs (chitara), James Kottak (tobe) si Pawel Maciwoda (bass).
Au devenit un succes international in 1982 cu albumul "Blackout" (locul 10 in Anglia, America si Germania), un album tipic heavy metal. Albumul "Crazy World", lansat in 1989, s-a clasat pe locul intai in Germania si s-a evidentiat printr-o piesa difuzata intens in acea perioada – Wind Of Change, un imn dedicat schimbarii politice din Europa de Est, drepturile de autor pentru aceasta melodie fiind donate statului rus.
Trupa a vandut peste 75 de milioane de albume in toata lumea. Hituri precum "Rock you like a baby", "Blackout", "Big City Nights", "Dynamite", "Coast to Coast", "The Zoo", "Coming Home" si "Please me" au ramas in memoria fanilor din epoca de glorie a baladelor rock.
Piesele de pe ultimul album, precum si doua videoclipuri pot fi gasite online chiar pe website-ul formatiei. In concert Scorpions vor canta, pe langa noile melodii, hiturile mai vechi ale formatiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă