13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialSchiori omorati de avalansa in Straja

Schiori omorati de avalansa in Straja

» Cei doi au fost ingropati sub zapada.

Doi schiori si-au gasit sfarsitul in apropierea Statiunii Straja, ingropati sub zapada, dupa ce au fost surprinsi de o avalansa pe Varful Mutu. Cei doi au fost descoperiti dupa ce parintii unui baiat de 17 ani, din Gorj, au anuntat salvamontistii, duminica dupa-amiaza, ca fiul lor a plecat la schi si nu s-a mai inors la cabana.
Duminica, in jurul orei 15.30, salvamontistii si jandarmii montani au plecat in cautarea unui baiat din Motru – judetul Gorj, care a venit in Straja impreuna cu familia. Adolescentul a plecat la schi, dar nu s-a mai intors la cabana, asa ca familia lui a alertat salvamontistii din statiune. "Actiunea de cautare a tanarului a continuat si in cursul noptii, pana in jurul orei 01.30, dar tanarul nu a fost gasit.

 

In cursul diminetii de luni, incepand cu ora 08.00, actiunea de cautare a tanarului a fost reluata, la aceasta participand sapte jandarmi montani alaturi de salvamontisti", a precizat Nicolae Raducu, purtator de cuvant al IJJ Hunedoara. Pe traseu, insa, echipele de salvare au gasit cadavrul unui barbat, ingropat in zapada. Barbatul decedat, in varsta de aproximativ 45 de ani, a fost gasit la aproape 4 kilometri de statiunea Straja, pe Varful Mutu. Dupa cateva ore, a fost gasit si tanarul, de asemenea prins sub zapada, la aproximativ 50 de metri de locul unde a fost gasit cadavrul barbatului. Jandarii spun ca cea mai plauzibila varianta este ca au fost surprinsi de o avalansa, in timp ce se aflau la schi in zona Mutu.
Conditiile meteo din statiunea hunedoreana sunt deosebit de grele. La munte a nins viscolit si s-a format ceata, ceea ce a ingreunat foarte mult actiunile de cautare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă