7.3 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăSpecialScandalul imnului secuiesc: Federaţia Română de Hochei ar putea rămâne fără bani

Scandalul imnului secuiesc: Federaţia Română de Hochei ar putea rămâne fără bani

Oficialii Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă trebuie să dea explicaţii scrise reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Sport, după partida dintre România şi Ungaria. Hocheiştii din echipa României, în majoritate etnici maghiari din zona Secuimii, au intonat doar imnul Ungariei.

Ei au tăcut atunci când a fost intonat imnul României. De asemenea, la finalul partidei, din 16 decembrie, de la Sfâtnu Gheorghe, hocheiştii români de etnie maghiară au tăcut la intonarea imnului României, însă au cântat un cântec cunoscut sub numele de „Imnul Secuiesc”.

Deşi partida a fost câştigată cu scorul de 4-1 la echipa României, atitudinea etnicilor maghiari a stârnit numeroase controverse.

În acest context, Autoritatea Naţională pentru Sport ar putea retrage finanţarea pentru Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Însă acest lucru s-ar putea produce cel mai devreme în luna aprilie, când au loc alocările financiare către federaţiile sportive. „Nu putem lua nici un fel de alte măsuri, deocamdată, pentru că federaţiile sportive sunt structuri care se bucură de autonomie”, au spus surse din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport.

Şi asta în contextul în care preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Barna Tanczos, consideră că întregul scandal ar fi „o exagerare mediatică”. „Considerăm că problema imnului naţional de la meciul cu Ungaria este una falsă şi lipsită de orice legătură cu realitatea. La meciul din data de 16 decembrie, înainte de începerea partidei, s-au intonat imnurile României şi Ungariei. Naţionala noastră a câştigat partida, cu scorul de 4-1, drept urmare în timp ce se ridica drapelul României, s-a intonat din nou Deşteaptă-te române. Considerăm că acuzele aduse jucătorilor sunt absolut nefondate şi nemeritate. Cei 24 de sportivi au dat dovadă de dăruire totală şi voinţă extraordinară de a câştiga, iar publicul i-a susţinut din primul şi până în ultimul minut”, a mai spus Tanczos, citat de Mediafax.

Cele mai citite

Real Madrid a fost învinsă în El Clasico de Barcelona cu 4-0

Barcelona s-a impus fără drept de apel în fața lui Real Madrid, chiar pe Bernabeu, scor 4-0, în primul El Clasico din acest sezon....

Real Madrid a fost învinsă în El Clasico de Barcelona cu 4-0

Barcelona s-a impus fără drept de apel în fața lui Real Madrid, chiar pe Bernabeu, scor 4-0, în primul El Clasico din acest sezon....

Hezbollah vede în atacurile israeliene asupra Iranului o „escaladare periculoasă” în regiune

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a calificat sâmbătă atacurile israeliene asupra Iranului drept o 'escaladare periculoasă' în regiune, afirmând că Washingtonul poartă 'întreaga responsabilitate' pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă