13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSCANDAL LA CNAS. Duţă: Presiunile sunt din partea celor care vor să...

SCANDAL LA CNAS. Duţă: Presiunile sunt din partea celor care vor să se fure în continuare în sistemul de sănătate

Fostul şef al Casei Naţionale de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, proaspăt numit în Consiliul de Administraţie al CNAS, cataloghează, într-o intervenţie la Realitatea TV, reacţia Casei drept „suburbană” şi apreciază că „presiunile au apărut din partea celor care vor să se fure în continuare în sistemul de sănătate”.

Pe de altă parte, preşedintele Casei a spus că se opune numirii lui Duţă în Consiliul de Administraţie pentru că fostul şef este anchetat de autorităţi.

Scandalul din CNAS  a izbucnit, miercuri, după ce Administraţia Prezidenţială l-a numit pe Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al Casei, iar conducerea instituţiei a catalogat propunerea preşedinţiei drept „o gafă”.

Citiţi mai jos principalale declaraţii ale lui Lucian Duţă:

-Sincer să vă spun, nu ştiu (ce a generat reacţia). Sunt foarte neplăcut surprins de reacţia suburbană la nivel instituţional pe care o are o instituţie.

-CNAS este principala instituţie responsabilă de bunul-mers al sănătătii, de viaţa pacienţilor din spaitale. Faptul că un domn care ocupă temporar o funcţie publică îşi permite să anunţe că blocheze activitatea unei instituţii a statului, în condiţiile în care numirea s-a făcut în condiţiile legii, rămâne să stabiliţi dvs…

Citeşte şi CNAS: Numirea lui Duţă, GAFĂ a administraţiei prezidenţiale, specifică ORGANIZAŢIILOR MAFIOTE

-Eu sunt doctor, am lucrat la Spitalul Universitar, iar pe timpul mandatului meu  la CNAS s-au întâmplat două evenimente majore, primul taxa de clawback, ducerea banilor către spitale, s-a încercat ca pacienţii să nu mai vină cu materiale de acasă

-Venirea mea la în CA al CNAS înseamnă un vot din 7. Vă întreb cui îi este frică de un vot din partea unui om care a fost aproape 3 ani în fruntea Casei?

– Presiunile sunt din partea celor care vor să se fure în continuare în sistemul de sănătate

Citiţi mai jos principalele declaraţii ale şefului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu: 

-Eu nu sunt aşa de vehement vizavi de numirea dlui Duţă.

– Trebuia numit după ce se încheiau anchetele în derulare

 Citeşte şi Băsescu l-a desemnat pe Lucian Duţă în CA al CNAS

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă