15.6 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialศ˜ase copii de la centrul Sfรขntul Nicolae au intrat รฎn sevraj. Medicul...

ศ˜ase copii de la centrul Sfรขntul Nicolae au intrat รฎn sevraj. Medicul care le prescria medicaศ›ia se aflฤƒ รฎn arest preventiv

ศ˜ase copii din cadrul centrului Sfântul Nicolae, aflat în subordinea Direcศ›iei Generale de Asistenศ›ฤƒ Socialฤƒ ศ™i Protecศ›ia Copilului Sector 1, au intrat în sevraj, din cauzฤƒ cฤƒ medicul psihiatru care le prescria medicaศ›ia necesarฤƒ a fost arestat preventiv, la finalul sฤƒptฤƒmânii trecute.

Singurul medic neuropsihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1, Ramona Gheorghe, a fost arestat preventiv, într-un dosar care vizeazฤƒ presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu ศ™i delapidare, la Complexul de Servicii Sociale Sfânta Maria.

Astfel, copiii au rฤƒmas fฤƒrฤƒ un specialist care sฤƒ le prescrie medicaศ›ia necesarฤƒ pentru afecศ›iunile de care suferฤƒ. Ultimul control la care au fost supuศ™i copiii a avut loc în 23 iunie, datฤƒ la care a început urmฤƒrirea penalฤƒ faศ›ฤƒ de medicul psihiatru, a precizat Primฤƒria Sectorului 1, într-un comunicat de presฤƒ remis redacศ›iei.

Doi dintre copiii intraศ›i în sevraj sunt internaศ›i la Spitalul Clinic de Psihiatrie „ Prof. Dr. Alexandru Obregia”, iar alศ›i patru se aflฤƒ la Centrul Sfântul Nicolae.

Potrivit Primฤƒriei Sectorului 1, 93 de persoane de pânฤƒ la 23 de ani urmeazฤƒ tratament neuropsihiatric în centrele de copii ศ™i adulศ›i tineri din Sectorul 1, din care 12 la Complexul Sfântul Nicolae. 

„Menศ›ionฤƒm cฤƒ, în afarฤƒ celor ศ™ase copii de la Complexul Sfântul Nicolae, nu existฤƒ riscul ca ceilalศ›i minori sฤƒ intre în sevraj pentru cฤƒ aceศ™tia au fost evaluaศ›i medical la date diferite ศ™i sunt sub medicaศ›ie de specialitate”, a dat asigurฤƒri Primฤƒria Sectorului 1.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

ศ˜oferii vor avea la dispoziศ›ie 24 de ore pentru a achita taxa, fฤƒrฤƒ a mai fi penalizaศ›i automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ