21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSăraca MCM Târgovişte, la masa bogaţilor?

Săraca MCM Târgovişte, la masa bogaţilor?

Practic inexistent în Europa, din punct de vedere valoric, baschetul feminin românesc a primit totuşi din partea FIBA – Europe un wild-card şi pentru sezonul 2010-2011 al Euroligii, competiţia care aliniază la start cele  mai valoroase formaţii de pe Bătrânul Continent. După ce la ediţia trecută MCM Târgovişte, campioana României, a refuzat invitaţia la masa bogaţilor, ar fi mai mult decât riscant, deşi deloc imposibil, ca formaţia dâmboviţeană să decline din nou participarea la valoroasa competiţie. În sezonul trecut, deşi avea o echipă extrem de puternică, cu trei jucătoare din WNBA, campionatul american feminin profesionist de baschet, MCM Târgovişte a preferat să evolueze în FIBA Cup, competiţia situată pe o treaptă valorică inferioară, pe care şi-a propus să o câştige. Din păcate, echipa nu numai că nu a câştigat FIBA Cup, dar a părăsit competiţia neaşteptat din optimi, deşi înainte de partida decisivă avea un avantaj de 18 puncte (în final a fost învinsă la 21 de puncte în ultimele secunde ale întâlnirii).

În momentul de faţă, deşi invitaţia în Euroligă este echivalentă cu neobligativitatea ca echipa să aibă în cont 1 milion de euro, înainte de startul întrecerii, nu se ştie dacă MCM Târgovişte va putea face faţă în primul rând financiar competiţiei. Eşecul de anul trecut, care a clătinat mult încrederea în succes a principalului susţinător financiar, Consiliul  Local, precum şi lipsa altor sponsori pun în mare pericol prezenţa team-ului la importanta competiţie. Suporterii şi atmosfera de excepţie de la meciurile de baschet ale MCM-ului – care i-au determinat pe mai marii FIBA – Europe să treacă cu vederea şi faptul că în Târgovişte nu există o sală de 5.000 de locuri – sunt singurele atuuri care i-ar mai putea convinge pe şefii primăriei şi prefecturii din Târgovişte să nu mai dea cu piciorul uriaşei şanse ca echipa de baschet a oraşului să joace în cel mai tare campionat intercluburi din Europa.    

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă