21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSaptamana Geologiei

Saptamana Geologiei

Muzeul National de Geologie organizeaza, pana pe 15 octombrie, la sediul sau de langa Piata Victoriei, Saptamana Geologiei. Au fost programate atat mici aplicatii de geologie distractiva care incearca sa atraga atentia asupra protejarii mediului, cat si prelegeri sustinute de cercetatori din tara si din strainatate, care vor incerca sa familiarizeze auditoriul cu problemele de mediu.
Printre cercetatorii care vor sustine intalnirile se numara Simona Saint-Martin, paleontolog la Muzeul de Istorie Naturala din Paris, Cristian Lascu, redactor-sef al revistei National Geographic Romania, Mihai Popa, lector la Facultatea de Geologie si Geofizica – Universitatea Bucuresti, si Gheorghe Oaie, director stiintific al Institutului de Geologie si Ecologie Marina.
Prima zi a evenimentului este dedicata apei, ca modelator al reliefului, urmeaza paleontologia, natura ca opera de arta, resursele, poluarea si sanatatea, evolutia climei si dezastrele naturale.
Aplicatiile pentru copii se vor desfasura sub forma unor ateliere in care ei pot observa cum apa erodeaza, transporta si depune diverse roci. Cei mici vor invata sa colecteze si sa sorteze corect materialele reciclabile, vor desena pe pietre asemenea oamenilor preistorici, vor observa efectele fumului de carbune, vor afla ce se intampla in timpul unui cutremur si unde se pot adaposti in siguranta. Indemanarea si perspicacitatea copiilor vor fi rasplatite cu premii.
De asemenea, adolescentii si adultii sunt asteptati si la vizionarile de documentare pe teme geologice care au loc in sala de conferinte a Muzeului de Geologie. Vor fi organizate si miniconcerte sustinute de trupa de rock-jazz Sepia si de Alina Sorescu, precum si spectacolul de teatru Anselmo, jucat de trupa Dell'Arte.
Accesul la toate activitatile organizate la Muzeul National de Geologie se va face pe baza biletului de intrare in muzeu. Cu biletul cumparat pentru activitatile dintr-o singura zi, vizitatorii pot intra liber la toate celelalte evenimente.

Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Top 7 soluții de care ai nevoie dacă găzduiești o seară cu prietenii vara

Organizezi un party la tine acasă, profitând de faptul că vremea de afară încă este bună? Vezi cum trebuie să te pregătești pentru...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă