20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialŞanse minime în sferturi

Şanse minime în sferturi

Constănţenii au fost învinşi de MKB Veszprem în manşa tur a optimilor Ligii Campionilor şi calificarea pare acum foarte departe de echipa de pe litoral. Înfrângerea suferită de HCM în faţa ungurilor de la MKB Veszprem, scor 23-27, în opti­mile de finală ale Ligii Campionilor, este cât se poate de logică. Formaţia din ţara vecină are o experienţă mult mai mare în fazele superioare ale competiţiilor continentale în timp ce echipa de pe litoral a căzut pradă emoţiilor propriei performanţe.

A fost pentru prima oară în ultimi 20 de ani când o echipă din România a evoluat la un asemenea nivel, iar acest lucru a fost cât se poate de vizibil. Patru aruncări de la şapte metri ratate, o schimbare greşită ce a dus la o inferioritate numerică şi multe atacuri pierdute pe greşeli copilăreşti. Toate aceste aspecte ale jocului au demonstrat faptul că HCM, deşi a demonstrat în grupe că a devenit o mare echipă, nu a fost pregătită să se lupte pentru un loc în sferturile celei mai puternice competiţii rezervate handbalului de club de pe bătrânul continent.

Greşelile efectuate, mai ales în atac, au fost recunoscute chiar de omul meciului, Laurenţiu Toma, care la finalul partidei a spus: „Pe final ne-am grăbit şi în consecinţă am făcut multe greşeli în atac, în principal din dorinţa noastră de a recupera diferenţa de pe tabelă. În final, adversarii au profitat de aceste greşeli ale noastre şi au mărit diferenţa pe contraatac. A fost un meci bun dar sunt de părăre că un egal ar fi fost mai echitabil”.

Directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali, a văzut un factor decisiv în rezultatul final, şi prestaţia celor doi arbitri. „O echipă precum Veszprem nu avea nevoie de un arbitraj ca cel al germanilor pentru a se califica.

Am avut câteva aruncări de la 7 metri refuzate precum şi cel puţin două eliminări nedate în tabăra ungurilor”, a spus Nurhan Ali.

 

Cozma, numele de pe buzele tuturor

Întâlnirea dintre HCM şi Veszprem a readus în memoria tuturor ­moartea lui Marian Cozma, pivotul român ce a evoluat pentru Veszprem. Lovitura de începere a partidei a fost dată de Petre Cozma, tatăl fostului handbalist. Acesta i-a adus la mijlocul terenului pe cei doi căpitani şi au salutat împreună publicul, majoritatea îmbrăcat în tricouri pe care era înscripţionată figura fostului handbalist.

80 Este numărul total de goluri marcate de Laurenţiu Toma în actuala ediţie a Ligii Campionilor, 9 dintre ele fiind marcate în meciul cu Veszprem.

Cele mai citite

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...

Un tânăr de 21 de ani a găsit pe stradă un portofel plin cu bani și a mers imediat la poliție ca să-l predea

Ieri, un tânăr de 21 de ani, a găsit, pe bulevardul Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu, un portofel care conținea o sumă considerabilă de...

Enzo Zidane își încheie cariera la doar 29 de ani!

Fiul cel mare al legendarului fotbalist Zinedine Zidane, Enzo Zidane, a decis să se retragă din fotbal la vârsta de 29 de ani, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă