19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecial"Sansa unui nou inceput"

„Sansa unui nou inceput”

Cancelarul federal Angela Merkel va intreprinde maine prima sa vizita la Casa Alba efectuata in calitate de sef al guvernului german.

Intrevederea cu presedintele SUA, George W. Bush, va avea loc intr-o atmosfera mai buna decat cea din vremea intalnirilor dintre liderul de la Casa Alba si fostul cancelar Gerhard Schroder, apreciaza marile cotidiane americane si germane. Ambii lideri politici doresc relansarea „unui parteneriat strans si a unei foarte bune colaborari” transatlantice – aspect al politicii externe germane mentionat de doamna Merkel imediat dupa alegerea sa in fruntea guvernului.
Angela Merkel va sosi vineri la Washington cu „tolba plina”. Ea va oferi in primul rand cresterea semnificativa a sprijinului german pentru reconstructia Irakului, a aflat cotidianul „Die Welt” din surse guvernamentale nespecificate.
In plus, guvernul federal doreste sa initieze suplimentarea fondurilor si programelor Natiunilor Unite (UNDP) dedicate scolarizarii si pregatirii tinerilor irakieni.
Interesul politic si mediatic fata de discutiile purtate la varf este mare de pe acum, deoarece vizita Angelei Merkel „reprezinta sansa unui nou inceput”, precum a declarat senatorul republican Sam Brownback (Kansas) agentiei dpa.

Cele mai citite
00:00:35

VIDEO Procesul „mercenarului” american de 72 de ani, desfășurat în secret în Rusia

Un tribunal din Moscova a ordonat joi ca procesul unui cetățean american de 72 de ani, acuzat că a luptat ca mercenar pentru Ucraina,...

Orașul din România care vinde nămolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit în agricultură

Utilizarea nămolului provenit din epurarea apei menajere în agricultură reprezintă o soluție sustenabilă și inovatoare pentru valorificarea deșeurilor rezultate din tratarea apei, consideră reprezentanții...

Revoluția AI în alegerea domeniilor web: Cum verificarea domeniului devine mai inteligentă 

Alegerea unui nume de domeniu poate părea o sarcină simplă la prima vedere, dar în realitate este una dintre cele mai importante decizii pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă