15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSanctiuni in cazul batranei declarate moarte

Sanctiuni in cazul batranei declarate moarte

» Asistenta care a declarat decesul va fi suspendata din functie.

» Aceasta s-a aparat spunand ca are probleme in familie.

» Pacienta se afla la terapie intensiva, dupa ce a zacut 30 de minute pe podea.

Asistenta serviciului judetean de Ambulanta Constanta care a declarat decedata o batrana in varsta de 84 de ani, care era inca in viata, a fost suspendata din functie si risca sa isi piarda temporar dreptul de libera practica. "Din dispozitiile ministrului Sanatatii, Adrian Nicolaescu, a avut loc o ancheta pentru stabilirea vinovatilor in cazul pacientei din Cernavoda. Comisia a audiat mai multe persoane implicate in incident, direct sau prin telefon. In urma declaratiilor date de angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Judetean de Politie si Serviciului de Ambulanta s-a demonstrat ca, intr-adevar, asistenta nu a respectat procedurile, declarand decesul fara a pune mana pe batrana. Avem dosarul medical in care angajata SAJ a scris ca pacienta nu are puls. Pe langa declaratie, asistenta si-a depus si demisia din functie.
Aceasta a incercat sa se apere sustinand ca are probleme in familie, insa nu exista scuze in meseria pe care o are. La locul de munca nu trebuie sa te lasi influentat de grijile de acasa. A fost o dovada clara de superficialitate", a declarat secretarul de stat al Ministerului Sanatatii Publice, Raed Arafat. Oamenii legii care venisera la fata locului pentru a constata decesul femeii au fost, de fapt, cei care au observat ca pacienta este in viata. Trache Mioara deschidea ochii la apel si se putea misca. In prezent, pacienta se afla la terapie intensiva.

CONSECINTE
» Stare agravata  
Pana la intoarcerea ambulantei, Trache Mioara a zacut pe podea aproximativ  30 de minute. "Orice clipa era importanta pentru soarta femeii. Este primul incident de acest gen si vom fi atenti sa nu se mai repete.
Serviciul de urgenta poate salva vieti sau poate pune in pericol viata unor oameni.
Nerespectarea procedurilor poate duce la gafe ca aceasta", a declarat Marius Enescu. Dosarul cazului de la Cernavoda va fi prelucrat atat pe plan local, cat si national si va fi trimis, de asemenea, catre Organizatia Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă