19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSanctiuni de zeci de miliarde de lei vechi

Sanctiuni de zeci de miliarde de lei vechi

An bun pentru jandarmii constanteni. Pe langa triplarea numarului de misiuni executate de lucratorii Inspectoratul Judetean de Jandarmi, acestia au reusit sa aplice sanctiuni contraventionale cu 427% mai mult fata de anul precedent. Totodata, conducerea IJJ a demarat actiuni ample de pregatire si de dotare a angajatilor conform standardelor UE.
Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta, avand linii de dezvoltare bine trasate de programul „Strategia de modernizare a Jandarmeriei Romane in perioada 2004-2007”, in conformitate cu standardele si cerintele europene inscrise in Programul de aderare la Uniunea Europeana, si-a prezentat la sfarsitul anului 2006 esecurile si realizarile. Inspectorul-sef al IJJ, colonel Stelian Gudacu, a declarat ca cea mai importanta misiune a fost problema profesionalizarii structurii pe care o conduce, fiind analizata indeosebi situatia celor 157 de jandarmi angajati pe baza de contract care nu au reusit pana in prezent sa finalizeze cursurile liceale si sa obtina diploma de bacalaureat, motiv pentru care au fost exclusi din structura. Totodata, pe linia resurselor umane, la nivelul IJJ Constanta au fost deblocate in 2006 in vederea incadrarii din sursa externa, o functie de ofiter, 289 de functii de subofiteri, trei functii de jandarmi angajati pe baza de contract (j.a.b.c.) si trei functii de personal contractual, pentru a fi substituiti cei al caror contract de munca a fost desfacut, iar 242 de j.a.b.c. au sustinut examen de trecere in corpul subofiterilor.
Potrivit purtatorului de cuvant al IJJ Constanta, capitan Sorin Tranca, pentru modul de indeplinire a sarcinilor si atributiilor au fost recompensate 1.084 de cadre si 982 de j.a.b.c., dintre care sapte au fost avansati inaintea indeplinirii stagiului minim in grad, 1.918 au primit diferite sume de bani. Referitor la activitatea desfasurata de jandarmii constanteni pe linia executarii misiunilor de ordine publica, in anul 2006 au fost executate un numar de 3.410 misiuni de intretinere, asigurare si restabilire a ordinii publice, cu un efectiv de 20.380 de jandarmi, fata de 1.245 de misiuni desfasurate cu 12.468 de jandarmi in 2005. Dintre acestea ies in evidenta asigurarea ordinii publice pe timpul desfasurarii unui numar de 23 de vizite ale unor inalti demnitari romani si straini in zona de responsabilitate, a 12 marsuri, mitinguri, 214 manifestari cu caracter sportiv, 201 manifestari cu caracter cultural, artistic, religios si promotional. Totodata, au fost executate 57 de misiuni de restabilirea ordinii publice si 232 misiuni de inlaturare a urmaririlor unor calamitati naturale si catastrofe. In acelasi timp, eforturile jandarmilor angajati in misiuni s-au materializat in constatarea a 206 infractiuni si retinerea in flagrant a 208 autori, precum si aplicarea a 3.078 sanctiuni contraventionale, cu 427% mai mult fata de anul precedent, pentru acte si fapte care au lezat ordinea publica si siguranta cetatenilor, in valoare de 762.990 lei.
In ceea ce priveste obiectivele pentru noul an, colonel Stelian Gudacu a precizat ca in 2007 se vor urmari cresterea sigurantei cetateanului si diminuarea numarului infractiunilor stradale prin intrebuintarea eficienta a structurilor de ordine publica, continuarea demersurilor pentru infiintarea posturilor de jandarmi in statiunile Costinesti, Eforie, Mangalia si Harsova.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă