Salina Turda va fi promovată la nivel internațional, în cadrul unui circuit care pune în valoare frumusețea minelor de sare din Europa Centrală. Proiectul de promovare a fost creat la inițiativa administratorilor unei mine de sare din Polonia. Salina Turda a fost declarată de către publicația americană Business Insider drept cel mai frumos loc subpământean din lume. În salină au fost filmate numeroase videoclipuri, scene dintr-un film din seria Batman, dar și reportaje filmate de televiziuni din Statele Unite ale Americii, Canada și Japonia.
Circuit internațional
Din acest an, Salina Turda va deveni parte a unui circuit internațional care promovează turismul în minele de sare. Alături de această salină, vor fi promovate și mine de sare din Austria și din Polonia. Unele dintre ele se află în patrimoniul UNESCO. Proiectul, care presupune prezentarea salinelor din Europa Centrală la târgurile specializate de turism, dar și promovarea prin intermediul tour-operatorilor, poate susține creșterea numărului de turiști.
În anul 2015, Salina Turda a fost vizitată de 548.000 de vizitatori. 30 la sută din ei provin din străinătate, în creștere semnificativă față de anul 2014, când salina fost vizitată de 478.000 de oaspeți. De asemenea, în 2015, profitul înregistrat de societatea care administrează salina și care este deținută de Consiliul Local Turda s-a dublat, până la 1,4 milioane de lei. Exploatarea sării la Turda datează din epoca romană, când această substanță era extrasă din cariere deschise. În locul lor s-au format lacurile sărate de azi din Băile Turda. Mina de sare subterană datează din Evul Mediu, dar exploatarea industrială a acestei resurse datează din perioada austriacă, adică după anul 1700. Extragerea sării a fost oprită în anul 1932, când compania care administra mina de sare a dat faliment, în contextul Marii Crize Economice. Salina Turda a devenit, mai întâi, depozit pentru brânzeturi, apoi adăpost antiaerian în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, apoi salină turistică. Mina de sare a fost modernizată în perioada 2008 – 2010 cu ajutorul fondurilor europene. Printre atracțiile create cu acest prilej se numără un lac subteran, un lift panoramic, un amfiteatru cu scaune încălzite sau terenuri de sport.