-1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialSalata de vară cu leurdă și porumb

Salata de vară cu leurdă și porumb

Dacă tot a venit vara și am început să ne etalăm ținutele lejere, ar trebui să avem mai mare grijă și de felul în care arătăm, prin urmare este necesar să fim atenți la felul în care ne desfășurăm alimentația.

În perioadele însorite de vară cel mai bine este să consumăm produse ușoare, în special legume. Și ca preparatele să nu fie greoaie, salatele sunt cele mai recomandate.

O idee foarte bună de salată este cea cu leurdă și porumb, iar pe lângă faptul că e foarte gustoasă, în special datorită leurzii, este și foarte sănătoasă.

Cum se face salată cu leurdă și porumb? (pentru 2 porții)

Ai nevoie de:

2 legături de leurdă

1 conservă porumb

1 lămâie

1 iaurt

Ulei de măsline

Sare

Zahăr (la alegere)

Speli foarte bine leurda, după care o rupi cu mana (este indicat să procedezi așa, decât să o mărunțești cu cuțitul, pentru a nu-și pierde din proprietăți) în fâșii micuțe și o pui în bolul în care vei face salată.

În continuare vei arunca apa din cutia de conservă de porumb, iar pe acesta îl pui în bol, alături de leurdă; deasupra torni și iaurtul. Lămâia o tai în jumătate și o storci pe toată în castron (cel mai bine este să folosești o furculiță pe care să o învârți în jumătățile de lămâie, pentru a o stoarce; este mai eficient și iese mai multă zeamă de lămâie în felul acesta)

Amesteci cu o lingură toată compoziția, torni aproximativ jumătate de linguriță de ulei de măsline, adaugi sare după ochi și după gust, iar pentru o tentă ușoară "de dulce”, poți presără câteva fire de zahăr și… gata salata.

Este foarte ușor de preparat, nu îți ia mult timp și îți vei lua și o porție bună de sănătate. Poftă bună!

Cea mai bună alegere de ingredient pe care să îl punem într-o salată, este cu siguranță leurda. Pe lângă aroma discretă și plăcută de usturoi, acesta are și o mulțime de proprietăți benefice care pot să contribuie la sănătatea noastră.

Porumbul este un ingredient care nu prea are cum să dea greș într-un preparat de mâncare. Pe lângă faptul că este foarte bun, dă și un aspect vizual plăcut, datorită culorii intense pe care o are.

Ce poate fi mai bun într-o zi cu mult soare, decât o salată lejera și sănătoasă? 

Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă