N-am vazut pe nimeni dispus sa-si dea pumni in cap pentru ca Alianta portocalie nu o sa mai fie. Nu exista nici un semnal de la alegatori in masura sa sustina parerea ca pentru partidele aflate la guvernare ar mai fi existat o cale de impacare. Daca mesajul electoratului actualei puteri era favorabil continuarii protocolului in formula PNL-PD, atunci se mai putea vorbi de regrete pentru intrarea Aliantei in faliment. Cata vreme combatantii sunt dispusi la divort, indiferent de conditii si consecinte, nu vad de ce ar trebui sa plangem pe umarul unor lideri de partid care s-au facut de rusine. Drept pentru care cred ca politicienii portocalii isi merita soarta. si trebuie sa plateasca. Prin urmare, s-a intamplat ce era previzibil. Alianta D.A. a mers din scandal in scandal. Tot timpul a fost scena unor lupte sterile. A trait mult timp in sala de reanimare, conectata la aparate. Calaii ei nu au fost din afara, ci din interior. Au tocat-o mai marunt decat au facut-o macelarii cu CDR. Asa s-a ajuns ca din parteneriatul PNL-PD sa nu mai ramana nimic. Astfel, i s-a pus cruce unui protocol politic in care, sa recunoastem, o buna parte din electorat a crezut.
Premierul Tariceanu nu pare deloc afectat. Nici ceilalti lideri din PNL nu dau semne de tristete. Dimpotriva, dau semne de voiosie atunci cand canta prohodul. Declaratiile liderilor fac trimitere doar la trecut si prezent. Nimic clar despre viitor. Vina o poarta PD, acuza liberalii, care, se spune, s-a pus intotdeauna contra oricarui demers guvernamental. Democratii resping insa acuzatiile si-l invinuiesc pe primul ministru de jocuri murdare. Incriminarile pornesc de la amestecul grupurilor de interese economice in activitatea Guvernului si se termina cu negocierile purtate de PNL cu PSD pentru sustinerea noului Executiv, din care sa nu mai faca parte democratii. Prin urmare, nici o tabara nu vrea sa-si recunoasca greselile comise. Toti spun ca si-au facut datoria, ca au actionat in favoarea interesului national. Daca scandalurile derulate nonstop raspund nevoilor electoratului, inseamna ca liberalii si pedistii nu au stiut niciodata pe ce lume traiesc. Nu acesta a fost scopul pentru care alegatorii i-au votat in 2005. Vad ca pe premier il roade grija de o Romanie curata, aluzie la necesitatea introducerii taxei de prima inmatriculare, sfidand toate recomandarile UE, cand toata lumea stie cat de mari sunt interesele celor care vand masini noi importate, una dintre firme apartinandu-i chiar lui Tariceanu. Pe urma, vorbeste de indisciplina guvernamentala, pe care spune ca nu o mai accepta (vezi nesupunerea lui Blaga si Macovei), dar nu recunoaste prietenia interesata cu afaceristul Patriciu, pentru care a intervenit cu un telefon la procurorul general Botos. Asta se cheama cumva disciplina? In asemenea mod se lupta cu coruptia?
Mai nou, PNL accepta jocul PSD, poate si al PC, fara sa se gandeasca la consecinte. Liberalilor nu le mai place de ochii democratilor, plini de pacate si ei, nu neaparat din cauza ca Emil Boc a anuntat ca va merge la alegerile europarlamentare pe liste separate, ci datorita influentei avute de Traian Basescu asupra PD. Iata cum lupta dintre presedinte si premier a afectat coloana vertebrala a celor doua partide. Eliminand PD din Guvern, fapt posibil sa fie anuntat astazi, se face un pas mare spre suspendarea lui Basescu. si spre o apropiere de PSD. Astea sunt tintele. Aici se doreste sa se ajunga. Mircea Geoana a furnizat munitie PNL, iar premierul a folosit-o din plin. Gloantele au lovit inclusiv Parlamentul si reformele. Degeaba se vine cu sloganul "PNL nu este interesat de jocuri politice". Sa fim seriosi, cand accepti sa te urci in barca social-democratilor, visand la o noua majoritate, inseamna ca te-ai facut frate cu necuratul ca sa treci puntea. E rusinos si nesanatos!