22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialRusia – UMILITĂ de Franţa. Rusia va construi în 9 ani două...

Rusia – UMILITĂ de Franţa. Rusia va construi în 9 ani două NAVE pe care Franţa le livra în 4 ani

Rusiei îi vor trebui nouă ani pentru a construi două nave portelicopter tip Mistral.

Franţa ar fi livrat Rusiei cele două nave în 4 ani de la semnarea contractului, dacă acel contract era finalizat.

Un oficial din ministerul Apărării de la Moscova a declarat că Rusia poate începe să construiască propriile nave portelicopter în anul 2020, adică peste cinci ani. Din momentul începerii lucrărilor, cele două nave vor fi lansate la apă în 3 – 4 ani.

Declaraţia oficialului rus a fost prezentată, joi, de agenţia bulgară Novinite, care citează site-ul lenta.ru.

Citeşte şi: Trădare sau SPIONAJ ? Rusia ar deţine din Franţa TEHNOLOGIE MILITARĂ pentru a construi nave portelicopter

Rusia şi Franţa au semnat în anul 2011 un contract în valoare de 1,2 miliarde de euro, privind construirea în Franţa a două nave portelicopter din clasa Mistral, care să fie livrate Rusiei. Prima navă urma a fi livrată la sfârşitul anului 2014, iar a doua navă în anul 2015.

Dar după izbucnirea crizei din Ucraina şi după ce Rusia a ocupat Crimeea, Occidentul a impus un embargou împotriva Federaţiei Ruse. Franţa a anulat contractul Mistral, iar cele două nave, construite la comanda ruşilor, îşi vor găsi un alt cumpărător.

În replică, Rusia a anunţat că este capabilă să construiască vase portelicopter , similare celor Mistral, în şantierele navale proprii de la Marea Baltică.

Citeşte şi: Rusia a pierdut definitiv navele portelicopter Mistral

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă