2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialRusia – UMILITĂ de Franţa. Rusia va construi în 9 ani două...

Rusia – UMILITĂ de Franţa. Rusia va construi în 9 ani două NAVE pe care Franţa le livra în 4 ani

Rusiei îi vor trebui nouă ani pentru a construi două nave portelicopter tip Mistral.

Franţa ar fi livrat Rusiei cele două nave în 4 ani de la semnarea contractului, dacă acel contract era finalizat.

Un oficial din ministerul Apărării de la Moscova a declarat că Rusia poate începe să construiască propriile nave portelicopter în anul 2020, adică peste cinci ani. Din momentul începerii lucrărilor, cele două nave vor fi lansate la apă în 3 – 4 ani.

Declaraţia oficialului rus a fost prezentată, joi, de agenţia bulgară Novinite, care citează site-ul lenta.ru.

Citeşte şi: Trădare sau SPIONAJ ? Rusia ar deţine din Franţa TEHNOLOGIE MILITARĂ pentru a construi nave portelicopter

Rusia şi Franţa au semnat în anul 2011 un contract în valoare de 1,2 miliarde de euro, privind construirea în Franţa a două nave portelicopter din clasa Mistral, care să fie livrate Rusiei. Prima navă urma a fi livrată la sfârşitul anului 2014, iar a doua navă în anul 2015.

Dar după izbucnirea crizei din Ucraina şi după ce Rusia a ocupat Crimeea, Occidentul a impus un embargou împotriva Federaţiei Ruse. Franţa a anulat contractul Mistral, iar cele două nave, construite la comanda ruşilor, îşi vor găsi un alt cumpărător.

În replică, Rusia a anunţat că este capabilă să construiască vase portelicopter , similare celor Mistral, în şantierele navale proprii de la Marea Baltică.

Citeşte şi: Rusia a pierdut definitiv navele portelicopter Mistral

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Volodimir Zelenski: Rusia a lansat atacuri „inumane” în ziua de Crăciun

Loviturile au rănit cel puțin șase persoane în orașul de nord-est Harkov și au ucis unul în regiunea Dnipropetrovsk, au declarat guvernatori ucraineni Rusia a...

România deschide ușa șoferilor non-UE: străini angajați pe Uber sau Bolt, din 2025

Germania a adoptat un model similar în primăvară, permițând susținerea examenului de calificare în 8 limbi, inclusiv română, ca răspuns la criza forței de...
Ultima oră
Pe aceeași temă