24.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialRusia: Soyuz rămâne la sol

Rusia: Soyuz rămâne la sol

Rusia şi-a consemnat joi la sol principala navetă cargo şi racheta care o lansează şi a ordonat o anchetă amplă, după a doua lansare eşuată în mai puţin de o săptămână, relatează NewsIn.

Agenţia spaţială rusă Roskosmos a anunţat că naveta spaţială cargo Progres M 12-M şi racheta care o propulsează, Soyuz, nu vor mai participa la misiuni până la noi ordine.

Ordinul duce la amânarea lansării sataelitului de comunicaţii GLONASS, ce urma să aibă loc în 26 august, cu ajutorul unei rachete Soyuz, se precizează într-un comunicat.

Anunţul Rokosmos intervine după ce naveta cargou Progress M-12M a ratat miercuri, din cauza defectării motorului rachetei, orbita stabilită pentru misiunea sa de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale şi s-a prăbuşit în sudul Siberiei, aceasta fiind a doua pierdere într-o săptămână suferită de industria spaţială rusă.

Tehnicienii au spus că modulul Progress a înregistrat o problemă la desprindere.

Racheta transportatoare Soyuz a fost lansată de la Centrul Spaţial Baikonur din Kazahstan şi era programată să se separe de navetă la ora 17.09, ora Moscovei (16.09, ora României).

Surse din rândul forţelor de ordine au declarat pentru RIA Novosti că rămăşite ale navetei Progress M-12M au căzut în Republica Altai, din sudul Siberiei.

La 18 august, un satelit de telecomunicaţii Express AM-4 nu s-a putut separa de racheta transportatoare Proton-M şi a ratat orbita.

Cele mai citite

La cine poți apela și cum trebuie să procedezi dacă ai acte în altă țară și vrei să le adaptezi în România

Ai acte emise într-o altă țară și vrei să le adaptezi pentru a fi valabile în România? Atunci, primul pas este să apelezi la...

Reveniri importante pentru Dinamo înainte de meciul cu Botoșani

Dinamo primește vești bune înaintea confruntării cu FC Botoșani, programată vineri, de la ora 21:00, când antrenorul Zeljko Kopic se va putea baza din...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă