26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialRusia: Phenianul este dispus să impună un moratoriu în privinţa testelor nucleare

Rusia: Phenianul este dispus să impună un moratoriu în privinţa testelor nucleare

Coreea de Nord este pregătită să impună un moratoriu asupra testelor nucleare în ipoteza unei reluări a negocierilor multilaterale privind programul său nuclear, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a preşedintelui rus Dmitri Medvedev, Natalia Timakova, relatează AFP, citată de Mediafax.

Purtătoarea de cuvânt s-a exprimat în faţa jurnaliştilor la încheierea unei întâlniri în apropiere de Ulan-Ude (la 5.500 de kilometri est de Moscova), între Medvedev şi liderul nord-coreean care efectuează prima sa vizită în Rusia din 2002.

Coreea de Nord s-a declarat dispusă să revină la masa negocierilor în şase (cele două Corei, Rusia, China, Statele Unite şi Japonia), aflate într-un punct mort din decembrie 2008, a declarat Timakova.

„Fără condiţii prealabile, în cadrul negocierilor, nord-coreenii vor fi pregătiţi să rezolve problema introducând un moratoriu privind testele şi producerea de combustibil nuclear”, a adăugat ea.

Preşedintele rus a început miercuri întrevederile cu liderul nord-coreean Kim Jong-il la o bază militară din Siberia, în cadrul unui summit înconjurat de secret, referitor la energie şi ajutorul alimentar acordat Coreei de Nord.

„Mulţumesc că aţi venit aici”, a declarat Kim Jong-Il la începutul întâlnirii sale cu Medvedev.

Ajuns sâmbătă în Extremul Orient Rus la bordul unui tren blindat, liderul nord-coreean efectuează cea de-a treia sa vizită în Rusia, după deplasările din 2001 şi 2002.

Cele mai citite
00:02:15

VIDEO Trump despre întâlnirea cu Zelenski: ”Este lupta mea să salvez umanitatea”

Donald Trump a declarat că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, la New York. „Cred că voi putea ajunge la un...

Probleme de lot pentru Rapid înaintea meciului cu Oțelul

Marius Șumudică a evidențiat dificultățile cu care se confruntă echipa Rapid. Într-o conferință de presă premergătoare meciului din Liga 1, programat pentru sâmbătă, 28 septembrie,...

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă