Rusia este interesata sa dezvolte o serie de proiecte in Romania, in cadrul Asociatiei Culturale de Prietenie intre Romania si Rusia, unul dintre acestea vizand investitii in turismul balnear, informeaza Mediafax.
Anuntul a fost facut, vineri, cu ocazia lansarii Asociatiei Culturale de Prietenie intre Romania si Rusia, de Mihai Maxim, presedintele Asociatiei nou-infiintate, dar si al Camerei de Comert si Industrie a Rusiei la Bucuresti.
Maxim a spus ca Asociatia isi propune o serie de proiecte "magistrale din punctul de vedere al finantarii".
"Unul dintre ele vizeaza turismul balnear in Romania", a spus el, precizand ca partea rusa doreste sa investeasca in zonele balneare, dar si sa aduca turisti rusi in aceste regiuni, investitiile fiind estimate la 3-5 miliarde de dolari anual.
Ambasadorul rus la Bucuresti s-a referit, in deschiderea evenimentului, la relatiile bogate dintre cele doua state.
"Avem multe in comun in istoria noastra eroica si tragica. Dar marturia cea mai elocventa a relatiei noastre apropiate este relatia culturala. Iar aceasta trebuie pastrata in pofida tuturor schimbarilor din Romania si Rusia", a spus Churilin.
Ambasadorul a subliniat necesitatea de a reface si revigora relatiile traditionale culturale romano-ruse. "Trebuie sa gasim noi forme de interactiune, sa atragem tineretul sa ne extindem si in provincie", a spus el, adaugand ca, atat timp cat va fi ambasador, va avea ca prioritate dezvoltarea relatiilor culturale romano-ruse.
Asociatia lansata vineri are un program complex pentru urmatorii doi ani. Printre principiile Asociatiei figureaza promovarea comunicarii, cooperarii si a dialogului permanent intre organizatii si agentii guvernamentale din Romania si din Federatia Rusa.
Un alt principiu vizeaza incurajarea dezvoltarii cooperarii in domeniul realizarii in comun de obiective culturale si stiintifice.
Asociatia isi propune promovarea invatarii limbii ruse, promovarea obiceiurilor populare la romani si rusi, organizarea unui Bal al Operei si Baletului Rus in Romania, organizarea unui cenaclu literar rus, dar si proiecte in domeniul conceptului de sanatate integrativa care sa aiba in vedere recuperarea medicala post-traumatica, asigurarea sanatatii prin alimentatie functionala si evaluarea campului biomagnetic uman. Este de asemenea avuta in vedere organizarea de evenimente, monumente si situri comune istoriei celor doua popoare.
La eveniment au participat presedintele Academiei, Ionel Haiduc, Razvan Teodorescu, Dinu Sararu, Dan Puric, reprezentanti ai mediului cultural.
Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro