17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialRusia: Bilanţul oficial al tragediei de pe Volga atinge 100 de victime;...

Rusia: Bilanţul oficial al tragediei de pe Volga atinge 100 de victime; alte 29 de persoane considerate dispărute

Bilanţul oficial al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în naufragiul de pe fluviul Volga, în Rusia centrală, a atins miercuri o sută de persoane, după aducerea la suprafaţă a cadavrelor de pe epava navei scufundate, a informat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres.

Alte 29 de persoane – din cele 208 aflate la bordul navei de croazieră „Bulgaria” în momentul naufragiului – sunt considerate dispărute, până la identificarea tuturor victimelor. În aceste condiţii, bilanţul ar putea ajunge la 129 de persoane.

Potrivit autorităţilor, 79 de persoane au supravieţuit, fiind salvate de o altă navă ce trecea prin zonă în timpul tragediei.

Dintre cele 100 de victime confirmate oficial, 65 sunt femei, 16 copii şi 18 bărbaţi.

În ceea ce priveşte echipajul navei, din 35 de membri, 23 au reuşit să se salveze, precizează ITAR-TASS. Căpitanul a rămas însă pe vas, corpul său fiind ridicat marţi de scafandri de pe epava navei, scufundată la o adâncime de 20 de metri.

Dintre cei 173 de turişti, doar 56 de persoane au rămas în viaţă. În total, pentru excursie s-au vândut 147 de bilete, în timp ce 26 de pasageri erau neînregistraţi. Nava „Bulgaria” efectua traseul Bolgar-Kazan, scufundându-se pe 10 iulie, ca urmare a unor defecţiuni la motor şi a supraîncărcării, capacitatea ei fiind de 120 de locuri.

Cele mai citite

Maramureș: Un incendiu de vegetație uscată a necesitat trimiterea a două aeronave militare C-27J Spartan

Un incendiu de vegetaţie uscată pornit pe păşunea dintre localităţile maramureșene Lăpuşel, Coltău şi Arieşu de Pădure şi scăpat de sub control s-a extins,...

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au făcut 61 de morți în 48 de ore

Loviturile militare israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 61 de persoane în decurs de 48 de ore, au declarat sâmbătă medicii locali,...

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă