-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialRusia a trimis 100.000 de tone de grâu în Siria, sub formă...

Rusia a trimis 100.000 de tone de grâu în Siria, sub formă de ajutor umanitar

Rusia a furnizat Siriei o cantitate de aproximativ 100.000 de tone de grâu sub formă de ajutor umanitar, a declarat, marţi, ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev, informează agenția RIA Novosti, preluată de Reuters, scrie Agerpres. 

Citeşte şi: Rusia şi-a testat RACHETELE de la Marea Neagră. Unele au încărcătură NUCLEARĂ

‘Pot să confirm faptul că Rusia a trimis Siriei 100.000 de tone de grâu’, a declarat Tkachev, confirmând informațiile publicate anterior de Reuters, care a citat surse oficiale.

Potrivit surselor citate de Reuters, grâul rusesc a ajuns deja în Siria.

În condițiile în care războiul civil din Siria a intrat în cel de-al cincilea an, fermierii sirieni au vândut mai puțin grâu statului decât anul trecut, în pofida unei recolte mai bune și a unor prețuri mai mari oferite de stat. Această situație a dus la creșterea necesarului de grâu importat, însă acest lucru este complicat de sancțiunile occidentale.

Citeşte şi: DESCOPERIRE la bordul avionului rusesc prăbuşit în Egipt. Ce a detectat un satelit cu infraroşu

Grâul și alte produse alimentare nu sunt incluse pe lista sancțiunilor comerciale impuse de Occident regimului de la Damasc, însă traderii spun că finanțarea vânzărilor de cereale către Siria este îngreunată de sancțiunile bancare. Autoritatea de stat care se ocupă de achizițiile de cereale în Siria a cumpărat 200.000 de tone de grâu de la o companie siriană, la o licitație organizată în data de 27 octombrie, dar anterior a fost nevoită să anuleze o licitație pentru alte 150.000 de tone.

În iulie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) estima că Guvernul de la Damasc va încerca să cumpere în acest an 600.000 de tone de grâu de pe piața internațională, la care se vor adăuga alte 200.000 de tone ce ar urma să fie importate de companiile private.

Cele mai citite

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă