16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânii şi bulgarii fac schimb de turişti

Românii şi bulgarii fac schimb de turişti

Câteva dintre obiectivele care vor fi promovate în comun sunt situl arheologic Durankulak, rezervaţia naturală Shabla, vechea cetate a Giurgiului, mănăstirile din epoca medievală din Călăraşi.

Un eveniment important în derularea proiectului de dezvoltare a turismului transfrontalier,  pe care Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) îl desfăşoară cu partenerii bulgari de la Dobrici, a avut loc, recent, la Ruse.

„Este cel de-al treilea seminar la care am participat împreună cu toţi cei interesaţi în dezvoltarea acestui turism cultural transfrontalier, de la factorii responsabili de infrastructură şi până la instituţiile de cercetare”, a precizat arheologul Constantin Chera, din partea MINAC. În cadrul acestui proiect a fost înfiinţată Camera de turism transfrontalier istro-pontic care îşi propune promovarea turismului transfrontalier la Dunărea de Jos. Mai mult decât atât, Camera de turism are ca obiectiv promovarea tinerei generaţii, vizaţi fiind în spe­cial studenţii de la facultăţile de turism, care să preia acest rol de manageriere, în contextul unei acute nevoi de specialişti în turismul cultural transfrontalier. „Sunt extrem de importante aceste demersuri, pentru că turismul cultural nu are numai rolul de a face cunoscute obiectivele din zonă, ci are şi un pronunţat scop educativ”, a completat Constantin Chera. Cele două regiuni cuprinse în acest parteneriat sunt extrem de generoase, existând în acest sens numeroase obiective care pot fi vizitate de turişti.

Dintre acestea amintim situl arheologic Durankulak, rezervaţia naturală Shabla, pentru protecţia mediului marin şi a zonei litorale în general, muzee de arheologie, artă şi ştiinţe naturale, o serie întreagă de aşezăminte religioase din Bulgaria. Locuri încărcate de semnificaţii culturale sunt, de asemenea, vechea cetate a Giurgiului, pusă parţial în evidenţă, mănăstirile din epoca medievală din judeţele Giurgiu şi Călăraşi, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa de la Olteniţa, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, precum şi importantele situri, muzee, mănăstiri şi rezervaţii naturale din judeţul Constanţa.    Text Box:

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă