18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânii nu renunţă la maşinile de lux. Vezi câţi bolizi au fost...

Românii nu renunţă la maşinile de lux. Vezi câţi bolizi au fost înmatriculaţi în ianuarie şi februarie

În plină criză, dealerii de autoturisme de lux nu duc lipsă de clienţi. E drept, cei mai mulţi cumpărători nu sunt persoane fizice, ci reprezentanţi ai unor mari companii, dar încasările sunt aceleaşi pentru cei din piaţa de profil.

Anul a început bine pentru cei care au vrut să aibă în garaj un bolid de lux. În primele două luni ale lui 2013, în România s-au înmatriculat 25 de astfel de autoturisme, potrivit Digi 24.

Citeşte şi Timbrul de mediu. Noua taxă auto pentru maşinile vechi SCADE cu până la 90%

Capitala stă cel mai mai bine la capitolul bijuterii pe patru roţi. Nu au de ce să se plângă nici cei din judeţele Timiş, Dolj sau Bacău. Cei care şi-au permis să dea sute de mii de euro pe o maşină au preferat mărci precum Maserati, Bentley, Jaguar, Land Rover sau Porsche.

Vedeta incontestabilă a fost un Lamborghini Aventador, achiziţionat de o firmă din Capitală pentru aproximativ 300.000 de euro. La o aşa sumă de bani, şi performanţele bolidului sunt pe măsură: maşina are tracţiune integrală şi o capacitate cilindrică de 6.500 de centimetri cubi.

Citeşte şi Înmatriculările de autoturisme Dacia în Franţa au scăzut în 2012

Un alt bolid vândut în primele două luni ale anului, a fost un Bentley Continental GT, maşină cu un preţ de catalog de 160.000 de euro. S-au găsit cumpăratori şi pentru modele mai „accesibile”, care au un preţ de sub 100.000 de euro. Este vorba despre Porsche Cayenne GTS şi Range Rover.

Citeşte şi De ce au crescut brusc înmatriculările auto

Cele mai citite

Bilanțul inundațiilor din Polonia este unul dezastruos

Peste 18.000 de clădiri şi obiective de utilitate publică au fost avariate sau distruse de inundaţiile provocate de furtuna Boris în Polonia, conform primelor...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...
Ultima oră
Pe aceeași temă