16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânii, cel mai mare grup de imigranţi din Spania

Românii, cel mai mare grup de imigranţi din Spania

Românii au devenit cel mai mare grup de imigranţi din Spania, depăşind numărul marocanilor, arată cifre oficiale date publicităţii marţi, anunţă NewsIn.

Potrivit raportului dat publicităţii de Ministerul Muncii şi Imigraţiei şi citat de EFE, numărul străinilor care trăiesc în Spania s-a stabilizat în 2010, la aproape 4,93 milioane.

Autorităţile pun această situaţie pe seama faptului că mulţi străini au primit cetăţenie spaniolă, precum şi pe seama ratei mari a şomajului din ţară, 20%, şi a programelor guvernamentale care facilitează întoarcerea voluntară a imigranţilor în ţările lor de origine.

În 2010, numărul imigranţilor provenind din UE a crescut, în timp ce numărul străinilor din afara blocului european a scăzut.

Astfel, în Spania trăiesc în prezent 840.682 de români, 757.809 de marocani, 369.692 de ecuadorieni şi 222.061 de columbieni.

În ceea ce priveşte repatrizarea pe provincii, Madridul găzduieşte cei mai mulţi imigranţi – 17,24% din total – urmat de Barcelona, cu 14,82%.

Imigranţii, care au venit în număr mare în Spania în timpul boomului imobiliar, reprezintă în prezent circa 10% din populaţia ţării, de circa 47 de milioane.

Cele mai citite

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere imensă. Ana Karina Schneider s-a stins din viață

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a suferit o pierdere profundă cu decesul conf. univ. dr. habil. Ana-Karina Schneider, o personalitate remarcabilă în domeniul Literaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă