13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânia, victorie vitală la Minsk

România, victorie vitală la Minsk

Naţionala masculină de baschet a României a învins la Minsk, reprezentativa similară a Belarus, scor 80-79, în meciul contând pentru Grupa B din preliminariile CE din 2011 (Divizia B).

Reprezentativa noastră masculină de baschet a obţinut la limită o victorie extrem de importantă în faţa echipei similare a Belarus în ultimul meci pe care l-a susţinut în turul Grupei B din preliminariile Europenelor din 2011. După ce a dominat categoric primul sfert, naţionala României s-a văzut depăşită la fel de clar în următoarele 10 minute, ieşind la pauza mare cu un handicap de 11 puncte. Belarus a continuat să aibă avantaj şi în sfertul trei, dar ultimul a fost mult mai echilibrat, tricolorii revenind la conducere, 57-58, în minutul 32. România se afla la conducere şi cu trei minute înaintea finalului, graţie finalizărilor lui Vlad Moldoveanu, cel mai bun marcator al tricolorilor, cu 16 reuşite, dar în ultimele 20 de secunde, tabela arăta dramatic egalitatea, 77-77. Gazdele au avut ultimul atac, Kuzmin a fost faultat şi a transformat ambele libere, 79-77, meciul părând jucat. S-a opus însă Tudor Dumitrescu, care a marcat în ultima secundă de la trei puncte şi a stabilit scorul final, 80-79, pentru România.

În urma acestei victorii, tricolorii au încheiat turul pe locul al doilea cu şapte puncte, la egalitate cu suedezii, primii clasaţi graţie tot cu 7 p dar coşaveraj superior, şi înaintea azerilor (7 p), dar coşaveraj mai slab. Câştigătoarea fiecăreia dintre cele trei grupe se va califica automat în preliminariile Campionatului European din 2011, Divizia A valorică. Românii au fost la un pas să piardă orice şansă de a ajunge în elita baschetului european. După un început foarte bun, 70-54, la Cluj contra favoritei grupei Suedia, şi 93-74, în deplasare contra Albaniei, tricolorii au pierdut incredibil, cu 86-101, acasă, la Timişoara, în faţa azerilor. Din fericire, victoria în faţa bieloruşilor îi menţine pe români în cursa pentru prima divizie valorică, campania urmând a se relua în august 2011, cu meciurile retur

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă