17.8 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania "ierneaza" pe locul 3

Romania „ierneaza” pe locul 3

Portocala mecanica si-a luat toate cele trei puncte, trecand prin mari emotii in finalul intalnirii cu Albania de pe Amsterdam ArenA. Trupa lui Van Basten a inceput vijelios meciul si dupa numai un sfert de ora Van Persie perfora deja poarta albaneza.
Ocaziile olandezilor au continuat sa se adune in careul oaspetilor, nefericitul portar Beqaj a deviat in propria poarta o minge centrata de acelasi Van Persie si Olanda intra cu 2-0 la cabine. Atrase de placerea atacului, gazdele au inceput sa lase tot mai multe spatii in aparare iar albanezii nu s-au lasat prea mult invitati sa ameninte poarta adversa. Mai intai au trasnit bara la doar doua minute de la reluare, pentru ca in minutul 67 Curri sa concretizeze cu gol un contraatac de manual al albanezilor. Neasteptata replica a elevilor lui Otto Barici i-a descumpanit pe olandezi, care au profitat de clementa inexplicabila a arbitrului israelian Alon Yefet, fara reactie l-a hentul clar comis in careu de Boulahruoz cu noua minute inainte de sfarsitul partidei. „Arbitrul a uitat sa ne acorde trei penaltiuri. Am facut un meci bun, am avut momente bune de joc si meritam mai mult decat aceasta infrangere”, s-a suparat antrenorul Albaniei, Otto Barici.
Jocul slab al favoritilor, din final, i-a infuriat pe suporterii batavi, dar Van Basten ii intelege: „Am vazut multa prospetime in jocul nostru, dar nu am ramas concentrati timp de 90 de minute, iar acest lucru se explica probabil prin tineretea echipei. Sunt multumit, chiar daca inteleg si fluieraturile publicului la finalul meciului, explicabile prin evolutia mai slaba din aceasta parte a jocului”, a conchis antrenorul Olandei, multumit totusi ca victoria asaza echipa sa pe primul loc al grupei inaintea derbiului cu Romania din primavara. Derby pe care fundasul roman al lui Sahtior Donetk, Razvan Rat, l-ar fi vrut programat in toamna aceasta: „Pacat ca nu am jucat cu ei acum. Olandezii nu sunt asa in forma si am fi putut scoate un rezultat bun. Mi s-a parut ca olandezii au suferit mult la contraatacurile albanezilor din repriza a doua. Oricum, pana la infruntarea directa mai e mult timp si se mai pot intampla multe”.

Victorie mica a bulgarilor in Luxemburg

Selectionata lui Hristo Stoicikov nu a impresionat la deplasarea in micul Luxemburg, dar a reusit sa adune punctele care o asaza pe pozitia secunda, in spatele liderului Olanda. Tunchev a marcat in minutul 26 unicul gol al partidei, gol pe care bulgarii, lipsiti de golgheterul lor din aceste preliminarii, Martin Petrov, l-au aparat cu dintii. Gazdele au evoluat curajos, asa cum o facusera si cu olandezii, si au avut o buna sansa de a inscrie prin Jeff Strasser, insa bulgarii au conservat scorul si au obtinut cea de-a doua victorie in grupa.
La Minsk, Belarusul a confirmat jocul bun din meciul cu Romania, de sambata, si a revenit de la 1-2 contra Sloveniei, castigand in cele din urma cu 4-2. Autorul golului belarusilor din meciul cu tricolorii, Kornilenko, a fost cel mai bun de pe teren, a reusit o dubla, conducandu-si formatia catre prima victorie in grupa.

Stilian Petrov si-a anuntat retragerea


Mijlocasul Stilian Petrov, legitimat in Anglia la Aston Villa, si-a anuntat retragerea din nationala Bulgariei la finalul meciului castigat cu 1-0 in Luxemburg, in grupa G a preliminariilor Euro 2008, din care mai fac parte Olanda, Romania, Belarus, Slovenia si Albania, informeaza agentia Sportal. Petrov, care era capitanul reprezentativei pregatite de Hristo Stoicikov, i-a adunat pe jucatori in vestiar la finalul partidei cu Luxemburg si le-a comunicat decizia sa. Petrov nu a facut publice motivele renuntarii sale, el urmand sa sustina sambata o conferinta de presa, in care va oferi explicatii.
Stilian Petrov are 27 de ani si 65 de meciuri in echipa nationala a Bulgariei, pentru care a inscris de sapte ori.

Rezultate grupa G:

Olanda-Albania 2-1
Van Persie '15, Beqaj '42 autogol / Curri '67
Luxemburg-Bulgaria 0-1
Tunchev '26
Belarus-Slovenia 4-2
Kovba '18, Kornilenko '52, '60, Korytko '85 / Cesar '19, Lavric '43

Etapa viitoare (24 martie 2007):

Olanda-Romania, Luxemburg-Belarus, Albania-Slovenia. Bulgaria sta.

Cele mai citite

Ce trebuie să facă o companie pentru a accesa noul program de finanțare pentru afacerile în creștere

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), care administrează programe precum Noua Casă și IMM Invest, va lansa un...

Papa Francisc critică ambii candidați la președinția SUA, îndemnând alegătorii catolici să aleagă „răul mai mic”

Papa Francisc a făcut declarații neobișnuit de critice la adresa ambilor candidați la președinția SUA, sugerând că aceștia au poziții „împotriva vieții”. Într-o conferință de...

Deficitul bugetar în creștere ar putea duce la majorarea taxelor din 2025, avertizează experții

Deficitul bugetar al României a atins 4% din PIB în primele șapte luni ale anului 2024 și este estimat să ajungă între 7% și...
Ultima oră
Pe aceeași temă