13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânia, după 30 de ani contra Argentinei

România, după 30 de ani contra Argentinei

Potrivit tragerii la sorţi, care a avut loc ieri, la Bruxelles, echipa de Cupa Davis a României va întâlni, în deplasare, formaţia Argentinei, în primul tur al ediţiei din 2011 al Grupei Mondiale. România, care a trecut în baraj de Ecuador, cu scorul de 5-0, nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi şi, aflându‑se doar pe locul 17 în ierarhia Cupei Davis în timp ce Argentina ocupă poziţia a treia, poate fi considerată outsideră în întâlnirea care urmează a avea loc anul viitor. În plus, la ediţia 2010 a presitigioasei competiţii, după ce trecut de Suedia şi Rusia, Argentina a ajuns în semifinale, unde a fost învinsă de Franţa (0-5).

Căpitanul nejucător al sud-americanilor, Tito Vazquez, i-a convocat pentru partida din semifinale pe David Nalbandian (locul 29 ATP) şi Juan Monaco (33 ATP) la simplu, în timp ce la dublu a mizat pe perechea formată din Eduardo Schwank (56 ATP la simplu şi 36 ATP la dublu) şi Horacio Zeballos (72 ATP la simplu şi 35 ATP la dublu), dar, pe lângă cei patru, acesta mai are la dispoziţie nu mai puţin de cinci jucători între primii 100 la simplu: Juan Martin Del Potro (35 ATP), Juan Ignacio Chela (53), Leonardo Mayer (81), Brian Dabus (95) şi Carlos Berlocq (98).  Spre deosebire de omologul său, Andrei Pavel, căpitanul nostru nejucător, are la dispoziţie un singur jucător în Top 100, pe Victor Hănescu, locul 52 ATP. Partidele din primul tur al Cupei Davis 2011 vor avea loc în perioada 4-6 martie 2011. 

Un meci, o înfrângere

România a mai întâlnit Argentina o singură dată, în 1981, la Timişoara, în sferturile de finală ale Cupei Davis. Victoria a revenit echipei sud-americane, la vremea aceea compusă din Jose-Luis Clerc şi Guillermo Vilas, care s-a impus cu 3-2 în faţa reprezentativei noastre formate din Andrei Dîrzu şi Florin Segărceanu (foto).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă