16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania, dubla de aur

Romania, dubla de aur

Delegatia Romaniei a cucerit trei medalii, doua de aur si una de bronz, la Campionatele Europene de canotaj, care s-au incheiat ieri la Brest, in Belarus.

Pornite ca principale favorite in lupta pentru medaliile europene de aur ale probei feminine de dublu rame fara carmaci, Camelia Lupascu si Nicoleta Albu au confirmat asteptarile specialistilor. Cele doua au reusit ieri sa preschimbe argintul cucerit la Campionatele Mondiale din august in aur continental. Romancele au dominat finala de ieri si au castigat lejer, devansand echipajele din Rusia  si Croatia. Intr-o maniera la fel de entuziasmanta au castigat medaliile de aur si fetele noastre din echipajul de 8±1, Roxana Cogianu, Roxana Neacsu, Maria Diana Bursuc, Ioana Craciun, Elena Trifoi, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Eniko Barabas si Teodora Stoica. "Reginele", care la intrecerile lumii de luna trecuta  au urcat doar pe treapta a doua a podiumului, si-au domintat adversarele pe tot parcursul cursei si au incheiat primele "ostilitatile" din finala de 8±1. 

 

La secunde bune in urma lor au incheiat cursa sportivele din Belarus si Ucraina. Stimulate de succesele colegelor lor, reprezentantele noastre de la patru vasle au reusit sa urce pe podiumul european, dar pe treapta a treia. Andreea Boghian, Irinia Dorneanu, Mihaela Petrila si Cristina Grigoras, care au obtinut calificarea direct in finala, au fortat putin pe prima jumatate a cursei a carei linie imaginara au traversat-o de pe a doua pozitie, dar pana la urma au  trecut linia de sosire pe locul patru.
Din pacate, la masculin, Romania nu a obtinut nici o medalie. In finala de la 8±1 de ieri a baietilor, Florin Lauric, Aurelian Stoica, George Robu, Gheorghita Munteanu, Petre Codau, Gheorghe Oros, Iulian Arba, Catalin Todirenchi si Bogdan Codrici, n-au reusit sa invinga pe nimeni, terminand pe ultimul loc, al saselea. Titlul masculin de la 8±1 a fost cucerit de echipajul Poloniei, medaliile de argint si bronz revenind ucrainenilor, respective francezilor.

 Interesant de observat este faptul ca la editia precedenta a CE, care au avut loc in 2008 la Atena, Romania a cucerit de asemenea doua medalii de aur si una de bronz in aceleasi finale feminine de 8±1, dublu rame fara carmaci, respectiv patru vasle. Marea diferenta este componenta diferita a echipajelor, anul trecut luand startul aproape toate "veteranele" canotajului romanesc, in timp ce acum succesele au fost repurtate de reprezentantele noii generatii.

» La Campionatele Mondialele de la Poznan, care au avut loc la sfarsitul lunii august, Romania a cucerit doua medalii de argint in probele feminine de dublu rame fara carmaci si la 8±1, medalii transformate de aceleasI echipaje in titluri europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă