19.9 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania bate Spania si merge la Cupa Mondiala de rugby

Romania bate Spania si merge la Cupa Mondiala de rugby

Nationala de rugby de Romaniei a trecut cu 43-20, la Madrid, de echipa similara a Spaniei si s-a calificat pentru a sasea oara consecutiv la Cupa Mondiala, reusind o performanta de exceptie pentru sporturile de echipa din tara noastra: prezenta la toate turneele finale ale competitiei supreme.
Cu toate ca a avut un inceput de meci ceva mai dificil, rugbistii spanioli conducand dupa primele 30 de minute cu 8 la 3, nationala frunzei de stejar si-a revenit si nu a mai lasat partida din mana pana la sfarsit.
Doua eseuri, unul inscris de Gontineac, celalalt, un eseu de penalizare, „provocat” de Toderasc, ambele transformate de Vlaicu, si o lovitura de penalizare executata de acelasi Vlaicu au adus reprezentativa noastra in avantaj la pauza, 17 la 8. In partea a doua, nu mai putin de patru eseuri ale „stejarilor”, inscrise de Dascalu (doua), Vlaicu si Mersoiu, trei dintre ele fiind transformate de Vlaicu, au consfintit succesul romanilor, frenetic aplaudati de numerosii compatrioti care muncesc in Spania, prezenti in tribunele Stadionului Universitar din capitala iberica. Punctele spaniolilor au fost inscrise de Esteban Roque (dropgol), Rafael Alvarez, Cesar Sempere si Alvar Enciso (eseuri), plus doua transformari.

„Am pus presiune pe adversar si ne-am impus jocul”
Autor a doua eseuri pentru echipa Romaniei, Catalin Dascalu era incantat de calificare si de jocul prestat: „Faptul ca am marcat doua eseuri imi produce o mare bucurie. Sincer, nu ma asteptam sa inscriu, dar la fazele respective am vazut spatiu si am putut sa sprintez pana-n terenul de tinta advers. Sper acum ca la Cupa Mondiala sa facem meciuri cel putin la fel de bune”. Capitanul Sorin Socol ca a simtit presiunea banderolei de capitan: „Ar fi trebuit ca in prima repriza sa finalizam mult mai multe ocazii si, astfel, jocul nostru ar fi fost mai usor. Am reusit, pana la urma, sa punem presiune pe adversar si sa gasim acele brese spre eseu. Diferenta ar fi putut sa fie mai mare. Aceasta calificare inseamna mult mai mult pentru mine decat cea din 2003. Acum am fost capitan si a fost o responsabilitate in plus”. La randul sau, managerul tehnic al nationalei, francezul Robert Antonin, e fericit: „Este o zi cat se poate de fericita pentru mine. Ne-am calificat la Cupa Mondiala si acesta e cel mai important obiectiv pe care l-am avut de indeplinit. Mai sunt lucruri de perfectionat pana la Cupa Mondiala.” Pentru presedintele Federatiei Romane de Rugby, George Straton, succesul cu Spania reprezinta „o victorie si o calificare care incheie un ciclu de doi ani si jumatate de munca si eforturi. Pana la Cupa Mondiala, probabil ca jucatorii din tara, mai ales cei din linia de trei sferturi, vor mai capata experienta si echipa va progresa. Apoi, in Franta, se poate intampla orice”.
O alta echipa care a obtinut in weekendul trecut calificarea la Cupa Mondiala este Italia, care s-a impus, cu scorul de 67-7, in fata Rusiei, in grupa A. Atat Romania, cat si Italia vor evolua in grupa C a CM, alaturi de Noua Zeelanda, Scotia si o alta echipa venita din calificari. Reprezentativa Romaniei va avea urmatorul program:
– 12.09.2007 – Romania – Italia (la Marsilia)
– 18.09.2007 – Romania – Scotia (la Edinburgh)
– 25.09.2007 – Romania – Echipa recalificata (la Toulouse)
– 29.09.2007 – Romania – Noua Zeelanda (la Toulouse).

Cele mai citite

Amenajare grădină cu piscină: 3 idei și soluții practice care te vor ajuta să economisești

Te-ai gândit vreodată să ai propria piscină, dar te-a oprit costul ridicat al proiectului? Îți prezentăm cele mai bune idei de amenajare a spațiului...

Noul atacant al Rapidului, Boupendza a ajuns la București!

Aaron Boupendza, atacantul gabonez de 28 de ani, a ajuns la București pentru a semna cu Rapid. Cu o valoare de piață estimată la 5...

Procesul privind moartea lui Diego Maradona, amânat până în 2025

Procesul în care opt membri ai personalului medical sunt acuzați de "omucidere prin neglijență" în cazul morții lui Diego Maradona a fost amânat pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă