22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRomani din Italia atacati cu sticle incendiare

Romani din Italia atacati cu sticle incendiare

Bilantul agresiunilor sexuale comise de cetateni romani in Italia este in crestere, in ultima saptamana fiind inregistrate inca doua violuri, din care unul asupra unei fete de numai 14 ani. Guvernul de la Roma este decis sa ia masuri dure care merg pana la inchisoare pe viata, daca violul este urmat de moartea victimei.

 

Politia italiana a retinut ieri doi imigranti romani, originari din Brasov, acuzati ca au violat o fata de 14 ani intr-un parc central din Roma. Alexandru Isztoika Loyos, de 20 de ani, a fost arestat in noaptea de marti spre miercuri la Roma si si-a recunoscut fapta, fiind identificat si de victima. Complicele sau, Racz Karol, in varsta de 36 de ani, a fost retinut de politie mai tarziu la Livorno si adus in capitala Italiei, unde urmeaza sa ii fie facute testele ADN pentru a se stabili vinovatia sau nevinovatia acestuia. Incidentul a avut loc sambata, chiar de Ziua Indragostitilor, intr-un parc din Roma, unde fata de 14 ani si prietenul ei au fost agresati in cartierul Appio Latino, fiind apoi dusi cu forta pe un teren viran din Parcul Caffarella.
Loyos este de fapt acuzat de un dublu viol – pe 21 ianuarie, in cartierul Quartaccio, si pe 14 februarie, in Parcul Caffarella – si era un personaj cunoscut politiei italiene fiindca avea antecedente penale pentru furt, ascundere de marfa furata si trafic de droguri si fiindca locuia de mai multi ani in Peninsula fara a avea o locuinta sau un loc de munca, potrivit cotidianului La Repubblica. Conform aceluiasi cotidian, povestea lui Loyos este "incredibila", aceasta aratand deficientele sistemului judiciar italian: romanul a fost retinut la Bologna, iar prefectura i-a dat decizie de expulzare, care insa a fost anulata de magistratura locala. Ulterior, Loyos s-a intors la Roma, unde a comis un viol la sfarsitul lunii ianuarie. Dupa trei zile de la in-cident a fost arestat, insa impotriva sa nu a rezultat nici o procedura judiciara si, astfel, a fost eliberat dupa numai cateva ore. "Loyos a fost probabil convins ca de acum in Italia poate face tot ce vrea fara sa fie pedepsit", mai scrie La Repubblica.

Tot la inceputul acestei saptamani, un roman de 31 de ani a incercat sa violeze o batrana oarba de 83 de ani, aceasta fiind salvata de rudele sale care locuiau in apropiere. n fata noilor episoade de violenta, guvernul italian pare decis sa ia masuri dure. Se vorbeste, pe de o parte, tot mai mult de decretul de lege antivioluri care prevede inchisoarea pe viata in cazul in care violul este urmat de moartea victimei, ca in cazul Giovannei Reggiani, potrivit cotidianului La Stampa. Acesta ar urma sa fie aprobat maine in cadrul sedintei de guvern. Pe de alta parte, ministrul de Interne, Roberto Maroni, i-a comunicat personal, potrivit La Stampa, primarului Romei, Gianni Alemanno, ca Executivul ar intentiona sa mareasca numarul politistilor de pe strazi, iar victimele violurilor ar urma sa beneficieze de asistenta judiciara gratuita.

Violurile din ultimele zile au reaprins flacara nationalismului in Italia. Ieri, mai multe baraci locuite de romani, aflate la 100 de kilometri de Roma, au fost atacate cu cocktailuri Molotov, potrivit agentiei AGI. Din fericire, nici o persoana nu a fost ranita. In urma cu doua seri, circa 20 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, inarmati cu bate, au atacat doi romani care se aflau in fata unei tonete unde se vindea kebab, pe via Carroceto. Cei doi romani au fost dusi la spital si internati pentru 20 de zile. Mai mult, partidul de extrema dreapta Forza Nova a anuntat organizarea unor mitinguri impotriva romanilor din Italia, ce vor avea loc in mai multe orase din Peninsula.

» Intalnire bilaterala romano-italiana
Pe fondul unor relatii tensionate intre Romania si Italia, ministrul de Externe roman, Cristian Diaconescu, se va intalni luni cu omologul sau italian, Franco Frattini. Cei doi vor discuta despre relatiile bilaterale romano-italiene si ii va prezenta si "un dosar cu 22 de sesizari facute la Ambasada Romaniei in legatura cu agresiuni contra romanilor". De la inceputul anului, politia de la Roma a arestat 234 de romani, din totalul de 770 de straini retinuti. In topul arestatilor, romanii sunt urmati de marocani, senegalezi si moldoveni.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă