23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din MUREŞ

REZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din MUREŞ

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013. România Liberă vă prezintă în timp real rezultatele finale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013.

Vineri, pe site-ul www.edu.ro, sunt afişate rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Vezi aici notele finale din judeţul Mureş.

 Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu mai puţin de un punct procentual în judeţul Mureş, de la 54,69 la sută la 55,61 la sută, iar 45 de candidaţi care fuseseră declaraţi respinşi au promovat, după ce lucrările le-au fost recorectate, relateaza Mediafax.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului, Ştefan Someşan, din cele 1.084 de contestaţii primite după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat, doar 418 au fost admise, diferenţa între nota iniţială şi cea a comisiei de evaluare fiind mai mare de 0,5 puncte.

Dintre cele 418 contestaţii admise, 247 au dus la note mărite, în timp ce în 171 din cazuri notele au fost micşorate.

„Am avut 11 contestaţii ale unor note de peste 9,50. În patru dintre cazuri nota a fost mărită, iar în şapte a fost micşorată. Dintre lucrările cu note sub 5, un număr de 102 au primit notă mai mare şi în cazul a 59 de lucrări, aceasta a fost micşorată. În ce priveşte lucrările cu notă iniţială între 5 şi 9,50, care au fost contestate, avem 141 de cazuri în care nota a fost mărită şi 105 unde aceasta s-a micşorat”, a precizat Someşan.

Citeste si REZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi AICI notele după contestaţii

Acesta a arătat că, în urma contestaţiilor, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut în judeţul Mureş cu mai puţin de un punct procentual, de la 54,69 la sută la 55,61 la sută. Astfel, 45 de candidaţi care fuseseră declaraţi respinşi au promovat, după ce lucrările le-au fost recorectate.

Promovabilitatea înainte de contestaţii era de 54,69 la sută, cu aproape zece la sută mai mare ca anul trecut.

În 2012, promovabilitatea a fost de 45,74 la sută, iar în urma contestaţiilor a crescut tot cu mai puţin de un punct procentual, la 46,56 la sută.

Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în Mureş au depus 1.180 de contestaţii după afişarea rezultatelor, aproape jumătate dintre acestea fiind la Limba şi literatura română, a anunţat, marţi, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Ştefan Someşan.

Potrivit lui Someşan, din totalul de 1.180 de contestaţii înregistrate, cele mai multe, respectiv 517, sunt la Limba şi literatura română.

De asemenea, au fost depuse 187 de contestaţii la Biologie (Biologie vegetală şi Anatomie), 181 la Matematică, 93 la Istorie, 89 la Geografie şi 63 la limba maghiară.

Lucrările ale căror note au fost contestate se trimit la centre de evaluare din alte judeţe, iar Mureş va fi centru de evaluare pentru lucrările care vor veni din alte două judeţe.

În judeţul Mureş, promovabilitatea la examenul de bacalaureat este, înainte de contestaţii, de 54,69 la sută, cu aproape zece puncte procentuale mai mare ca anul trecut, când au promovat 45,74 la sută din cei înscrişi, înainte de depunerea contestaţiilor.

Citeşte şi CONTESTAŢII BAC 2013 HUNEDOARA. Peste 800 de elevi îşi contestă notele

Inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Ştefan Someşan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că promovabilitatea la examenul de bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 54,69 la sută, precizând că din cei 4.922 de elevi prezenţi, 2.692 au promovat.

Dintre candidaţii din promoţia curentă au promovat 59,62 la sută, iar dintre cei din seriile anterioare au promovat 32,82 la sută.

Someşan a precizat că, faţă de anul trecut, promovabilitatea este mai mare şi se datorează faptului că subiectele au fost diferenţiate, acesta fiind „un element pozitiv, în favoarea absolvenţilor”.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la liceele „Constantiv Brâncuşi” din Târnăveni, unde promovabilitatea a fost de 5,88 la sută, doar 4 din cei 68 de candidaţi reuşind să ia o medie peste 6, şi la Liceul „Aurel Perşu” din Târgu Mureş, unde au promovat 7,22 la sută din elevi.

În judeţ nu există niciun liceu în care să nu promoveze niciun candidat, la cel din Band, unde în anii precedenţi au existat astfel de situaţii, înregistrându-se de această dată o promovabilitate la examenul de bacalaureat de 10 la sută, un candidat dincei 10 reuşind să promoveze acest examen.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013 MURES: Promovabilitate de 54,69%

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Târgu Mureş, la liceele „Unirea”, unde promovabilitatea a fost de 100 la sută, „Papiu Ilarian”, cu promovabilitate de 96,05 la sută, doar nouă elevi neluând examenul, şi „Bolyai Farkas”, cu promovabilitate de 95,05 la sută, existând 11 elevi respinşi. La Liceul „Andrei Bârseanu” din Târnăveni promovabilitatea a fost de peste 90 la sută.

Anul trecut, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 45,74 la sută, iar în urma contestaţiilor a crescut cu mai puţin de un punct procentual, la 46,56 la sută.

La liceul din Band, unde au susţinut examenul 12 elevi şi la Liceul particular Concord din Târgu Mureş, unde au susţinut examenul doi elevi, niciun elev nu a reuşit să promoveze.

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă