23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialREZULTATE BACALAUREAT 2011: Promovabilitatea la BAC în Hunedoara este de 38,36 la...

REZULTATE BACALAUREAT 2011: Promovabilitatea la BAC în Hunedoara este de 38,36 la sută

Promovabilitatea înregistrată la examenul de bacalaureat din judeţul Hunedoara, înainte de contestaţii, este de 38,36 la sută, mai puţin de jumătate faţă de procentul înregistrat în anul 2010, când 85 la sută dintre cei care au susţinut bacalaureatul au promovat examenul, relatează Mediafax.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara au anunţat, duminică, faptul că 1.939 dintre cei 5.056 de absolvenţi de liceu prezenţi la examenul de bacalaureat au promovat.

Rezultatele nu sunt finale, ele putând fi contestate de către elevii nemulţumiţi.

“În judeţul Hunedoara, avem un procent de promovabilitate de 38,36. Asta însemnă că 1.939 dintre cei 5.056 de absolvenţi de liceu prezenţi la examenul de bacalaureat au promovat. Cei mai mulţi nu au primit note de trecere la examenele scrise de la matematică, fizică şi limba română. Rezultatele cele mai slabe au fost înregistrate la liceele tehnice, în timp ce procentul de promovabilitate mai ridicat este la colegiile teoretice. La liceele tehnice sunt multe clase cu frecvenţă redusă sau clase de seral, oameni care lucrează şi probabil nu au avut timp să înveţe. Aşa se explică procentul scăzut de promovabilitate”, a declarat şeful ISJ Hunedoara, Alexandru Lăutaru.

El a susţinut că “se va cerceta” de ce procentul de promovabilitate este la jumătate faţă de anul 2010.

“S-au luat măsuri foarte stricte şi nu s-a putut copia. Probabil, faţă de anii trecuţi, elevii nu au mai putut să discute între ei. Oricum se va cerceta şi vom vedea ce putem face pentru ca absolvenţii să fie determinaţi să se pregătească mult mai bine pentru examenul de bacalaureat”, a declarat şeful ISJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, 5.378 de absolvenţi s-au înscris la examenul de bacalaureat, dintre care 5.056 au fost prezenţi.

Un număr de 134 de absolvenţi au fost eliminaţi, cei mai mulţi de la examenul de matematică, probă la care 111 candidaţi au fost daţi afară de la centrul de examen de la Grupul Şcolar Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu, întrucât aveau foi xeroxate cu rezolvarea subiectelor.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă