21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialREZULTATE BACALAUREAT 2011: Promovabilitate de 45,56 la sută la bacalaureat în Mureş

REZULTATE BACALAUREAT 2011: Promovabilitate de 45,56 la sută la bacalaureat în Mureş

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Mureş este de doar 45,56 la sută, existând nouă unităţi şcolare unde promovabilitatea a fost sub zece procente, între care şi cea din localitatea Band unde niciun elev nu a luat examenul, transmite Mediafax.

Inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Dumitru Matei, a afirmat că, din cei 5.270 de elevi prezenţi la examenul de bacalaureat, şase au fost eliminaţi, iar 2.863 respinşi, astfel că promovabilitatea este de doar 45,56 la sută.

În total, doar 2.401 elevi au promovat examenul, în judeţ.

„Avem o promovabilitate de 45,56 la sută. Avem o promovabilitate la zi de 53 la sută, la seral de 12 la sută, la frecvenţă redusă – 12 la sută, iar la fără frecvenţă – 15 la sută. Avem licee cu rezultate bune şi licee cu rezultate slabe. La Band, a fost o singură clasă, cu 19 candidaţi, niciunul nu a promovat examenul. Mai avem şcoli cu până la zece la sută promovabilitate la bacalaureat – Liceul privat «Eugen Nicoară» din Reghin, Grupul Şcolar de Industrie Uşoară şi cel Agricol din Sighişoara, din Târgu Mureş – «Aurel Perşu», «Ioan Vlasiu», «Traian Vuia», alături de «Bocskai Istvan» din Miercurea Nirajului şi cel Agricol din Dumbrăvioara”, a declarat, duminică, Dumitru Matei.

Potrivit acestuia, în timp ce la profilurile tehnice şi tehnologice s-au înregistrat rezultate slabe, există indici de promovabilitate foarte bună la unităţile şcolare teoretice, precum liceele de Artă, „Unirea”, „Papiu Ilarian”, „Bolyai Farkas” din Târgu Mureş sau „Andrei Bârseanu” din Târnăveni, cu promovabilitate de peste 90 la sută.

„Avem şi o promovabilitate de 100 la sută, la Liceul Teoretic «Muntele de Foc», privat, din Câmpeniţa, unde au fost doi candidaţi şi ambii au promovat”, a precizat Matei.

El a remarcat că există 347 de elevi în judeţ care, deşi au luat note peste 5 la toate probele, nu au promovat examenul, întrucât media lor generală nu a fost minim 6.

Cele mai dificile probe s-au dovedit cele de matematică – peste 50 la sută din candidaţi respinşi – şi limba română, a spus acesta.

„Sunt rezultate reale, în proporţie de 99,99 la sută pot să spun că frauda a fost eliminată, însă aceste rezultate nu rezolvă cealaltă problemă, calitatea”, a spus Matei.

Cele mai citite

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă